Update articol:

Alexandru Macoveiciuc, purtător de cuvânt al Ministerului Economiei: Ministrul Niculae Bădălău cere Consiliului de Supraveghere Transelectrica lămurirea cât mai rapid a situației privind CV-ul lui Marius Carașol

Ministerul Economiei și Ministrul Economiei, domnul Niculae Bădălău, așteaptă ca aspectele sesizate de către Consiliul de Supraveghere să-i fie comunicate cu celeritate, precum și eventualele măsuri care se impun”.

Ministrul Economiei Niculae Bădălău a primit cu îngrijorare informațiile apărute în mass-media referitor la posibila falsificare a informațiilor din CV-ul președintelui directoratului Transelectrica, Marius Carașol,  și a avut o serie de discuții cu Președintele Consiliului de Supraveghere al Transelectrica, cerându-i acestuia din urmă să se întrunească pentru a lua acțiunile necesare lămuririi situației, ne-a declarat Alexandru Macoveiciuc, purtător de cuvânt al MInisterului Economiei. 

Acesta ne-a spus: “Ministerul Economiei, ca autoritate publică tutelară, în condițiile legii guvernanței corporative, nu are atribuții în verificarea diplomelor de studii ale angajaților unei companii aflate în portofoliul său. Cu toate acestea, Ministrul Economiei Niculae Bădălău a primit cu îngrijorare informațiile apărute în mass-media referitor la acest subiect și a avut o serie de discuții cu Președintele Consiliului de Supraveghere al Transelectrica, cerându-i acestuia din urmă să se întrunească pentru a lua acțiunile necesare lămuririi situației. În urma acestor discuții, Consiliul de Supraveghere s-a întrunit în cursul acestei săptămâni, și se va mai întruni, pentru a efectua demersurile necesare pentru elucidarea acestei spețe. Ministerul Economiei și Ministrul Economiei, domnul Niculae Bădălău, așteaptă ca aspectele sesizate de către Consiliul de Supraveghere să-i fie comunicate cu celeritate, precum și eventualele măsuri care se impun”.

Mircea Coșea, președintele Consiliului de Supraveghere al Transelectrica, a fost chemat de ministrul Economiei Niculae Bădălău, pentru explicații privind posibila falsificare a unor informații din CV-ul președintelui directoratului  Transelectrica Marius Carașol, informează DIGI 24. 

 

Consiliul de Supraveghere al Transelectrica i-a solicitat domnului Marius-Dãnuț CARAȘOL toate  documentele de atestare a studiilor în original

 

În presă au apărut informații potrivit cărora președintele directoratului Transelectrica, Marius Dănuț Carașol, și-ar fi falsificat CV-ul, susținând că a absolvit Politehnica București. Potrivit Edupedu.ro, Universitatea Politehnica București a confirmat că persoana în cauză a fost student, dar precizează că nu și-a finalizat studiile.

 

Potrivit surselor HotNews.ro, Ministerul Economiei și Consiliul de Supraveghere al companiei i-au solicitat lui Carașol încă de luni, când au apărut primele sesizări, lămuriri despre diploma sa de inginer. Carașol le-a spus membrilor Consiliului de Supraveghere că diploma sa este reală și neagă vehement că ar fi fost falsificată.

 

Transelectrica și Ministerul Economiei nu au transmis până în acest moment vreun punct de vedere cu privire la subiect.

Marius Dănuţ Carașol a fost numit preşedinte la Transelectrica S.A. la sfârșitul anului trecut, în 21 decembrie. Mandatul i-a fost reînnoit în luna iunie 2019, pentru o perioadă de șase luni.

 

DIGI 24: Mircea Coșea, președintele Transelectrica, chemat de ministrul Economiei pentru explicații privind CV-ul președintelui directoratului Marius Carașol

BVBStiri BVB

TERAPLAST SA (TRP) (24/09/2021)

Hotarari CA 24.09.2021

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/09/2021)

Infiintarea Filialei Fabrica de Prelucrare a Concentratelor de Uraniu-Feldioara

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (24/09/2021)

Raport consolidat - S1 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/09/2021)

Informatii referitoare la desfasurarea AGA din 29 septembrie 2021

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (24/09/2021)

Numire Administratori provizorii