Update articol:

Alexandru Nazare: Alegerea Bucureștiului drept locația pentru sediul Centrului european de competențe în domeniul securității cibernetice ar fi o chestiune de echitate

Alexandru Nazare, actualul ministru de finanţe, a fost reprezentantul special al Guvernului pentru Centrul Cyber al UE

Alegerea Bucureștiului drept locația pentru sediul Centrului european de competențe în domeniul securității cibernetice ar fi o chestiune de echitate dar și una de recunoaștere a parcursului european al României, consideră Alexandru Nazare,  Reprezentant al Guvernului României cu însărcinări speciale în domeniul securității cibernetice.

Următoarele țări s-au oferit să găzduiască Centrul european de competențe industriale, tehnologice și de cercetare în domeniul cibersecurității (ECCC): Belgia, Germania, Lituania, Luxemburg, Polonia, România și Spania.

Votul asupra alegerii ţării gazdă va avea loc miercuri, 9 decembrie a.c., la Bruxelles.

Bucureștiul este cel mai indicat să găzduiască Centrul european de competențe în domeniul securității cibernetice, spune Alexandru Nazare, arătând că România este primul stat care și-a exprimat intenția de a găzdui centrul unul dintre principalii contributori la nivel tehnic în privința acestui regulament și singura țară candidată pentru sediul centrului care nu deține niciun sediu de agenție sau entitate europeană.

Totodată, România asigură în totalitate securitatea cibernetică a rețelelor 5G și dosarul de candidatură este unul solid, care satisface pe deplin toate criteriile cerute, așa cum o reflectă și analiza Comisiei Europene, în opinia lui Alexandru Nazare.

Acesta mai spune că Bucureștiul beneficiază de un ecosistem extraordinar de securitate cibernetică, un număr impresionant de specialiști ICT și companii tech inovatoare, conectivitate la cele mai înalte standarde și un mediu internațional divers, dinamic și prosper.

România (MTIC și PMB) a pus deja în funcțiune un sistem organizatoric național, care acționează ca un mecanism de garantare a operaționalizării centrului, apreciază Alexandru Nazare.

 

BVB | Știri BVB

MECANICA FINA SA (MECE) (26/11/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (26/11/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

WTI Light Sweet TURBO LONG 1.00/70/73 (EBWTITL70) (26/11/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 29 Noiembrie si 2 Decembrie 2021