Update articol:
Mesaj către Violeta Alexandru, ministrul muncii:

Alexandru Petrescu: ”Poșta Română și oamenii acestei companii trebuie susținuți, nu amenințați!

Alexandru Petrescu, fostul ministru al comunicațiilor, a transmis un mesaj către Violeta Alexandru, ministrul muncii, prin intermediul paginii sale de socializare:

”Dnei Violeta Alexandru, ministrul muncii și justiției sociale, îi sugerez respectuos să se limiteze la a reglementa politicile naționale în domeniul muncii, familiei, protecţiei sociale şi persoanelor vârstnice și să renunțe în a mai utiliza amatorismul, zvonistica și amenințările când vorbește despre acțiuni care pot impacta negativ politica de dezvoltare a unei companii de importantă strategică pentru România, cum este C. N. Poștă Română și implicit soarta a 25.000 de angajați, a familiilor acestora precum și a pensionarilor care beneficiază de serviciile acestei companii.
Oare doamna Alexandru s-a consultat cu domnul ministru Bode, care are în portofoliu această companie, înainte de a emite o asemenea elucubratie? 

Poștașii sunt oameni onești, muncitori, care depun eforturi deosebite în fiecare zi pentru a fi parte din viața cetățenilor și comunităților, iar rolul dumneavoastră ar fi acela de a contribui activ la îmbunătățirea condițiilor de muncă ale acestora, nu să proferati amenințări la adresa lor, relevând lipsa de cunoaștere și de apreciere a muncii acestora.

C.N. Poșta Română, ca operator național de servicii poștale, are cca. 25.000 angajați distribuiți la nivel național și furnizează servicii fără de care societatea modernă nu poate funcționa: servicii poștale, servicii financiar-poștale, servicii de curierat, distribuția drepturilor sociale la nivel național și multe altele.
Nu mi-am imaginat că este cazul să-i amintesc unui ministru în Guvernul României de existența serviciului poștal universal prestat pentru toți cetățenii de către C.N. Poșta Română, de acordurile internaționale la care România este parte prin intermediul acestei companii, de importantă covârșitoare a acestui operator în ecosistemul social și economic al României.

Afirmațiile de acest tip arată totodată lipsa completă de conectare la realitate, în condițiile în care pe piața din România nu există nicio altă companie de profil care să asigure prin propria structură distribuția la nivel național a drepturilor sociale la costuri accesibile statului român și distribuția trimiterilor poștale din sfera serviciului universal la tarife accesibile oricărui cetățean. Acest serviciu de distribuție la domiciliu a drepturilor sociale este unul din pilonii de sustenabilitate economică a companiei permițând menținerea echilibrului financiar, dezvoltarea afacerilor la nivel național prin furnizarea de servicii multiple, o politică de optimizare permanentă a dispersiei rețelei teritoriale și menținerea parametrilor de bonitate în relație cu finanțatorii companiei, contractul cu Ministerul Muncii de distribuție a pensiilor fiind un activ comercial foarte important pentru companie.
Doamna Ministru, vă recomand să vă însușiți accelerat informații esențiale privind poziția de neînlocuit a C.N. Poșta Română în întărirea relației dintre statul român și cetățeni la nivel național și să va concentrați pe îmbunătățirea relației între Minister și această companie”. 

Alexandru Petrescu face apel la Guvernul Orban să sprjine această companie prin politici corecte, având în vedere rolul cheie pe care aceasta îl are în îndeplinirea unor funcții esențiale ale statului și să continue efortul pe care Guvernul PSD l-a făcut, inclusiv prin capitalizare, de redresare și creștere a performanțelor acesteia, având o preocupare permanentă pentru protejarea locurilor de muncă asigurate de această companie și de care depind, în multe situații, familii întregi la nivel național.