Update articol:

Alfred Stern, OMV: Gazele din Marea Neagră, care ar putea fi extrase peste circa cinci ani, vor fi necesare în România şi în Europa de Sud-Est

Alfred Stern

Proiectul Neptun Deep din Marea Neagră joacă un rol central în strategia grupului austriac OMV, a declarat vineri directorul general, Alfred Stern, la prezentarea rezultatelor.

La întrebarea despre investiţia OMV Petrom  şi modificările Legii Offshore din România,  Alfred Stern a spus: “Înţeleg că s-au făcut acum paşi importanţi pentru modificarea Legii Offshore în România. Este foarte important regimul fiscal pentru producţia offshore de petrol şi gaze în Marea Neagră. Acest lucru este important pentru ca proiectul să fie unul viabil economic”.

În prezent, modificările la Legea Offshore sunt dezbătute în Parlament, în regim de urgenţă.

După ce noua lege va fi aprobată şi va intra în vigoare, va dura între 9 şi 12 luni pentru luarea unei decizii finale de investiţii, a spus Stern, adăugând că firmele au nevoie de patru ani pentru a extrage primul gaz din Marea Neagră.

Şeful OMV estimează că va fi nevoie de un volum de investiţii de “mai puţin de două miliarde de euro”.

Alfred Stern spune că, în viitor, Austria nu va putea să înlocuiască gazele ruseşti cu viitoarea producţie din Marea Neagră pentru că acest gaze vor fi necesare în primul rând în România şi Europa de Sud-Est.

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/06/2022)

Finalizarea ofertei publice de cumparare

TERAPLAST SA (TRP) (24/06/2022)

Desemnare agent de plata pentru dividende 2021

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (24/06/2022)

Acceptare mandate membri provizorii Directorat

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (24/06/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/06/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)