Update articol:

Alina Denciu, soţia medicului rănit în incendiu: El spunea „Eu sunt bine. Ceilalţi ardeau”

Alina Denciu, soţia lui Ioan Cătălin Denciu, medicul rănit în timp ce încerca să salveze pacienţi din incendiul care a izbucnit la Secţia ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ, a declarat, într-o înregistrare prezentată de Digi 24, că soţul ei i-a spus că este bine şi că ceilalţi ardeau, scrie news.ro. Ea a adăugat că acesta nu era calm în acele momente, ci siderat de ceea ce a văzut, însă este un om care îşi face mereu treaba, o persoană corectă care speră „la corectitudine şi din partea celorlalţi”.

„El spunea «eu sunt bine. Ceilalţi ardeau». Era siderat de ceea ce se întâmplase şi ce văzuse acolo. Nu pot să spun că era calm. Era într-o stare de agitaţie, de oroare de ceea ce văzuse. Soţul meu a lucrat timp de un am de zile la Spitalul Saint Lieb în Bruxelles, la anestezie, şi eu am zis că vreau să rămân să practic această meserie să ajut românii, nu să mă duc în altă parte şi din cauza aceasta a rămas în ţară cu mine”, a afirmat Alina Denciu, într-o înregistrare prezentantă duminică seara de Digi 24.

Întrebată dacă a fost o decizie bună ca soţul ei să fie transportat în Belgia, Alina Denciu a răspuns: „Eu zic că este şansa lui”.

„Asta am discutat cu toţi colegii, şi de specialitatea de plastică şi ceilalţi. Trebuia musai să i se acorde şansa maximală. E suficient că i-au acordat minima şansă de a supravieţui într-un spital românesc, făcându-şi treaba, măcar şansa de recuperare să o aibă”, a adăugat soţia lui Ioan Cătălin Denciu.

Nevasta medicului rănit în incendiu a mai spus că soţul ei nu era genul de om care să stea să comenteze şi îşi făcea întotdeauna treaba. Alina Denciu a adăugat că nu ştie dacă ea ar trebui să îl caracterizeze pe soţul ei, ci mai bine ar fi să fie întrebaţi pacienţii pe care i-a tratat acesta şi care îi transmit acum mesaje de susţinere şi de încurajare.

„El era un om care îşi făcea treaba. Nu stătea să comenteze. Era un om corect şi spera la corectitudine şi din partea celorlalţi. Nu ştiu dacă eu ar trebui să îl caracterizez. Când faci un asemenea gest, cuvintele sunt de prisos. Cred că ar trebui întrebaţi pacienţii pe care i-a tratat şi care îmi trimit mesaje peste mesaje de sprijin şi de încurajare. Nu ştiu. Sper să fie bine”, a completat Alina Denciu.

Premierul Ludovic Orban a anunţat ă medicul Ioan Cătălin Denciu, rănit în timp ce încerca să salveze pacienţi din incediul de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ este în Belgia, la Spitalul Militar Regina Astrid, i-a fost evaluată starea de sănătate şi este sub tratament.

Zece pacienţi au murit în urma unui incendiu care a izbucnit sâmbătă la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ. Alte şapte persoane, inclusiv medicul Ioan Cătălin Denciu, care a încercat să salveze bolnavii, au fost rănite.

BVBStiri BVB

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (27/11/2020)

Comunicat referitor la comentarii media

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (27/11/2020)

Autorizatie ASF - Modificare act constitutiv

ELECTROARGES SA (ELGS) (27/11/2020)

Prelungire mandat reprezentant permanent Benjamins United SRL