Update articol:

Alpha Bank România va lansa Alpha PhonePOS, aplicaţia care transformă telefonul mobil în POS

Alpha Bank va lansa o aplicaţie ce transformă telefonul mobil în POS, soluţia fiind compatibilă cu dispozitivele mobile Android şi răspunde tendinţei în creştere de digitalizare, a anunţat vineri banca.

“Alpha PhonePOS va putea fi utilizată fără o investiţie suplimentară în echipamente şi consumabile. Cu ajutorul acestei aplicaţii inovatoare dezvoltate în parteneriat cu Provision şi susţinută de Visa, antreprenorii şi liber profesioniştii vor avea posibilitatea de a accepta plăţi cu cardurile de debit sau de credit contactless sau prin intermediul dispozitivelor dotate cu tehnologia NFC, precum telefoanele, ceasurile şi brăţările inteligente”, se menţionează în comunicat.

Astfel, tranzacţiile prin intermediul aplicaţiei se vor face în deplină siguranţă, în linie cu standardele din industrie pentru tranzacţiile contactless, similare unui terminal POS clasic şi asigurând procesare rapidă şi acces la istoricul plăţilor. Aceste funcţionalităţi fac din aplicaţie un instrument de lucru eficient din punct de vedere costuri şi permit utilizatorilor să economisească timp.

“Lansarea noii soluţii digitale pentru acceptarea plăţilor cu carduri contactless va reprezenta, cu siguranţă, o revoluţie în domeniu. Marcăm, astfel, o premieră pe piaţa bancară din România, aflată în plin proces de transformare digitală. Prin lansarea Alpha PhonePOS, Alpha Bank îşi va consolida oferta adresată antreprenorilor români, punând la dispoziţia acestora una dintre cele mai avansate game de soluţii de acceptare a plăţilor existente în acest moment în ţară”, a declarat Cristian Dragoş, Vicepreşedinte Executiv Aria Retail, Alpha Bank România.

La rândul său, Elena Ungureanu, Country Manager Visa în România, a subliniat că acesta este un serviciu avantajos din punctul de vedere al costurilor şi al flexibilităţii, care creează noi oportunităţi pentru o categorie largă de profesii liberale şi în multe domenii, cum ar fi taximetrie, curierat sau comerţul cu amănuntul. “Având în vedere dinamica pieţei locale, apetitul crescut al românilor pentru tehnologie, în condiţiile în care 9 din 10 plăţi cu cardurile Visa în România sunt contactless şi plăţile mobile iau un avânt tot mai mare, suntem foarte încrezători că această soluţie va fi de succes şi va contribui la creşterea gradului de acceptare a plăţilor electronice în ţara noastră”, a precizat Elena Ungureanu.

Soluţia Alpha PhonePOS va fi oficial accesibilă clienţilor în perioada următoare în cadrul unui program pilot. “Aplicaţia completează portofoliul de servicii pentru comercianţi pus la dispoziţie de bancă, iar prin lansarea acesteia pe piaţa din România, Alpha Bank susţine, în acelaşi timp, dezvoltarea ecosistemului de soluţii contactless oferite clienţilor.”, se mai spune în comunicat.

Alpha Bank Romania, membră a Alpha Bank Group, oferă o gamă diversă şi modernă de servicii şi produse, atât pentru segmentul de piaţă dedicat persoanelor fizice, cât şi pentru sectorul IMM şi corporate.

Visa Inc. (NYSE:V) este lider mondial în domeniul plăţilor digitale. Reţeaua noastră globală de procesare a plăţilor, VisaNet, permite plăţi sigure şi fiabile, având capacitatea de a procesa peste 65.000 de tranzacţii pe secundă. 

 

BVBStiri BVB

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (11/06/2021)

Investitie in actiunile Arctic Stream

MECANICA FINA SA (MECE) (11/06/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (11/06/2021)

Tranzactii de tipul celor enumerate la art. 19 din Reg. (UE) 596/2014