Update articol:

Ambasada Chinei în România, reacţie dură la afirmaţiile lui Adrian Zuckerman: “Sfaturi pentru Ambasadorul SUA în România, să manifeste mai mult spirit umanitar”

Recent, Ambasadorul SUA în România a făcut din nou observații iresponsabile, calomniind fără scrupule China și companiile chineze, potrivit unui comunicat al Ambasadei Chinei, o replică dură pentru ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman, care acuza China că îşi face propagandă prin aşa-zise gesturi umanitare.

Ambasada Chinei precizează: “Datoria unui diplomat ar trebui să fie dezvoltarea relației dintre propria țară și țara gazdă, nu să amestece politica externă a țării gazdă și afecteze relația dintre țara gazdă și alte țări. Reprezentantul părții americane, cu atitudinea arogantă, provoacă prin comportamentul său relațiile chino-române, defăimează răutăcios companiile chineze, un astfel de comportament nu reprezintă demnitatea unei mari puteri și este demn de dispreț.

Virusul este dușmanul comun al întregii omeniri. Pe măsură ce întreaga lume luptă mână-n mână împotriva epidemiei, suntem impresionați în fiecare zi de dăruirea și dedicația personalului medical, bucurându-ne de forța și bunătatea oamenilor obișnuiți. Sperăm că reprezentantul american va arăta mai mult spirit umanitar, nu își va pierde conștiința și rațiunea, nu-i va înjunghia în spate pe bunii făcători și nu va încerca să creeze probleme pentru alții”.

 

 

Ambasadorul SUA Adrian Zuckerman: Huawei este o companie căreia nu i se poate încredinţa securitatea dumneavoastră națională și care vă va pune în pericol libertatea (Articol actualizat cu poziția Huawei)

 

BVB | Știri BVB