Update articol:

Ambasada Chinei, reacţie la declaraţiile noului ambasador canadian: Recomandăm anumitelor țări să părăsească lumea iluzorie a așa-numitei „amenințarea Chinei”

china Yuanul chinez

“Recent, Ambasadorul Canadei în România a făcut propagandă publică despre așa-numita «amenințare a Chinei» într-un interviu acordat pentru mass-media, speculând despre cazurile individuale legate de cetățenii canadieni care au comis infracțiuni în China și calomniind politica Chinei din Regiunea Autonomă Xinjiang Uigur a R. P. Chineze”, a reacţionat Purtătorul de cuvânt al Ambasadei Chinei în România.

Acesta susţine: “Observațiile sus-menționate contravin faptelor, denaturează realitatea și sunt pline de prejudecăți împotriva Chinei. Ne exprimăm puternica nemulțumire și opoziția fermă față de acest lucru.  După cum se știe, China urmărește necontenit calea de dezvoltare pașnică, promovând întotdeauna o strategie de deschidere reciproc avantajoasă și câștig în comun și menține ferm ordinea internațională bazată pe reguli. Marea majoritate a țărilor din lume au ajuns deja la consensul că China este mai degrabă o oportunitate decât o amenințare și mai degrabă un partener decât un adversar. Indivizii care pledează împotriva Chinei, cuvintele și faptele care incită la confruntare sunt contrare dorinței universale a oamenilor din întreaga lume de a căuta dezvoltarea și cooperarea și vor duce inevitabil la eșec.

Recomandăm anumitelor țări să părăsească lumea iluzorie a așanumitei „amenințarea Chinei”, să recunoască tendința actuală a vremurilor și să facă lucruri mai practice pentru beneficiul întregii lumi.

China nu a reținut niciodată „în mod arbitrar” cetățeni canadieni, iar cetățenii canadieni menționați sunt suspectați de infracțiuni care pun în pericol securitatea națională a Chinei. Arestarea, urmărirea penală și judecarea acestora de către
autoritățile chineze competente sunt conforme cu legea. În acest proces, drepturile legale ale cetățenilor canadieni sunt respectate.

„Detenție arbitrară” este ceea ce a făcut Canada în cazul doamnei Meng Wanzhou, vicepreședinte al Huawei. Întrebare: doamna Meng nu a încălcat nicio lege canadiană. De ce partea canadiană o reține nerezonabil până acum? Faptele au dovedit pe deplin că incidentul legat de doamna Meng este un incident politic grav,
care are scopul de a suprima întreprinderile de tehnologie avansată din China. Guvernul canadian a acționat ca complice și pion pentru alte țări și poartă o responsabilitate iremediabilă. Încă o dată, îndemnăm Canada să își corecteze imediat greșelile și să își schimbe cursul.

Așa-numitul „genocid” din Xinjiang este o minciună crasă a secolului, este o farsă urâtă a unor politicieni, mass-media și cercetători individuali din Canada și din alte țări, esența căreia este să intervină în afacerile interne ale Chinei sub masca așaziselor probleme ale drepturilor omului, în încercarea de a submina siguranța și stabilitatea Chinei. În ultimii 40 de ani, populația uigură din Xinjiang, China, a crescut de la 5,55 milioane la peste 12 milioane, s-a dublat. Există oare un astfel de
„genocid” în lume? Ceea ce vreau să subliniez este că problemele legate de Xinjiang nu sunt despre etnie, religie sau drepturile omului, ci despre combaterea violenței, terorismului și separatismului. China nu a recurs la război pentru a face față
terorismului, ci prin educație și instruire în conformitate cu legile și reglementările, pentru a ajuta oamenii afectați de idei extremiste și teroriste să revină în societate și la viața normală.

Xinjiang nu are și nu a avut niciodată așa-numitele „lagăre de reeducare”. Ceea ce am stabilit, în conformitate cu legea, sunt centre de educație și formare profesională. În esență, nu există nicio diferență dintre aceste centre cu cele de „de-radicalizare”
din Franța sau cu „centrele de corecție a comunității” din Statele Unite. Xinjiang, cândva victimă a terorismului, nu a avut incidente teroriste violente de mai bine de patru ani. Aceasta este cea mai bună demonstrație a respectului pentru drepturile omului. Mii de diplomați străini, oficiali din organizații internaționale și corespondenți din mass-media au vizitat Xinjiang și au asistat personal la rezultatele remarcabile ale măsurilor preventive de combatere a terorismului și radicalizării în Xinjiang. În timp ce abordează problemele naționale ale altor țări, partea canadiană nu ar trebui să uite istoria tragică a popoarelor aborigene din Canada. Mi se pare că eticheta de „genocid” se potrivește mai bine altcuiva.
Sarcina și datoria diplomaților din diferite țări ar trebui să lucreze pentru dezvoltarea relațiilor dintre propria țară și țara gazdă. Sperăm că reprezentanța canadiană își va respecta îndatoririle, își va demonstra spiritul profesionist fără a-i calomnia și ”ponegri” pe alții”.

Într-un interviu pentru Digi 24, Annick Goulet, noul ambasador canadian la București, a declarat: “Dacă întrebi un cetățean canadian obișnuit despre China, vor fi câteva puncte la care se va referi. Primul, deținerea arbitrară a celor doi Michael, Michael Spavor și Michael Kovrig, care au fost arestați și sunt închiși din decembrie 2018, iar Canada cere de atunci eliberarea lor. Felul în care China a răspuns la această chestiune a avut un impact mare asupra felului în care vedem China, cât de limitate sunt legăturile noastre atât timp cât această problemă nu este rezolvată. Al doilea lucru, recent, am trecut prin parlament o moțiune legată de persecuțiile asupra minorității uigure, practic moțiunea spune că aceste persecuții duc la genocid și cere și boicotarea Olimpiadei de vară din China. Având în vedere cât de important este subiectul mediu pentru Canada, atât intern, cât și extern, trebuie să lucrăm cu China, pentru că China, în multe chestiuni, dar mai ales în acesta, este cheie, pentru că sunt parte din problemă.

BVBStiri BVB

MECANICA FINA SA (MECE) (23/07/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (23/07/2021)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (23/07/2021)

Prelungire credit overdraft - Dendrio Solutions

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (23/07/2021)

Solicitare completare ordine de zi AGA 11.08.2021