Update articol:

Ambasada Republicii Populare Chineze în România reacţionează: “Un oficial al Ambasadei SUA în România a făcut observații iresponsabile cu privire la Huawei 5G; acuzaţiile sunt doar calomnii și nu au nicio bază faptică”

Centru de securitate si transparenta Huawei in Italia

Acuzaţiile ambasadorului SUA în România împotriva companiilor chineze, respectiv Huawei, sunt doar calomnii și nu au nicio bază faptică, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Ambasadei Republicii Populare Chineze în România, ca reacţie la afirmaţiile ambasadorului  SUA, potrivit căruia “lumea liberă are nevoie de tehnologie 5G sigură – nu de tehnologie care este coruptă de companiile necinstite din China comunistă”.  

Potrivit oficialului chinez, recent, unii politicieni americani au exercitat presiuni în mod repetat asupra altor țări pentru a exclude Huawei, iar un oficial al Ambasadei SUA în România a făcut, de asemenea, la data de 1 august, observații iresponsabile cu privire la Huawei 5G.  

Reprezentantul Ambasadei Chinei a explicat: “SUA acuză Huawei de tehnologia 5G nesigură, dar să aruncăm o privire la fapte. În ultimii 30 de ani, Huawei a dezvoltat peste 1500 de rețele în mai mult de 170 de țări și regiuni, având 228 de companii din Fortune 500 ca clienți și servind peste 3 miliarde de oameni din întreaga lume. Nu a existat niciun incident de securitate cibernetică precum cele dezvăluite de Edward Snowden sau WikiLeaks. Nu a existat nicio operație de supraveghere precum PRISM, Equation Group sau ECHELON. Și nicio țară nu a produs dovezile cu privire la „ușa din spate” în produsele Huawei.

SUA susțin că sunt un apărător al democrației și libertăților, dar ceea ce am văzut sunt doar unii politicieni americani care fac presiuni în mod neîncetat asupra altor țări, fac comentarii nepotrivite despre dezvoltarea rețelei 5G din alte țări și le constrâng deschis să urmeze voința SUA, aceasta fiind în întregime hegemonie.

SUA continuă să vorbească despre corectitudine și reciprocitate, dar ce fac? Când companiile din alte țări au un avantaj competitiv, politicienii americani născocesc pretexte și recurg la puterea de stat pentru a le suprima. Ei ar face orice pentru acest lucru, încălcând economia de piață și principiile de concurență echitabilă în care SUA se pretind a fi întotdeauna campion, încălcând regulile comerciale internaționale și chiar afectând interesele consumatorilor și întreprinderilor americane.

5G nu este în niciun caz o problemă a unei întreprinderi sau a unei industrii. Direcția politicii 5G a unei țări reflectă dacă această țară politizează probleme comerciale și tehnice, dacă poate garanta siguranța investițiilor străine, dacă poate crea un mediu de afaceri deschis, echitabil și nediscriminatoriu, având o semnificație importantă de „indicator de direcție vânt” pentru mediul de investiții și imaginile internaționale ale unei țări.

Sperăm că toate țările, inclusiv România, se vor angaja să susțină principiile economiei de piață și a concurenței libere, vor respinge discriminarea de naționalitate în cooperarea industriei tehnologice globale și vor menține în comun un mediu ecologic bun al dezvoltării 5G”.

Ambasadorul SUA Adrian Zuckerman a declarat săptămâna trecută, la un eveniment al Consiliului din România al Ligii Navale a Statelor Unite: “Împărtășim (n.r. SUA şi România) aceeași viziune în asigurarea securității rețelei transatlantice pe măsură ce tehnologiile 5G se dezvoltă. Lumea liberă are nevoie de tehnologie 5G sigură – nu de tehnologie care este coruptă de companiile necinstite din China comunistă. Tehnologia 5G sigură de la companii de renume, altele decât Huawei, este singura cale de urmat. Suntem parteneri în combaterea actorilor răi din lumea cibernetică și în protejarea infrastructurii critice”.

Ambasadorul Adrian Zuckerman: “România va găzdui un număr substanțial de trupe americane suplimentare, ca rezultat al noii noastre politici strategice de apărare”

 

BVB | Știri BVB