Update articol:

Ambasada României în SUA: Avioanele F-16 din dotarea Forțelor Aeriene Române vor fi modernizate la următorul standard în România, la Aerostar Bacău

Avioanele F-16 din dotarea Forțelor Aeriene Române vor fi modernizate la următorul standard în România, la Aerostar Bacău, a anunţat Ambasada României în Statele Unite ale Americii.

Instituţia a scris pe Facebook : ” Știați că toate avioanele F-16 din dotarea Forțelor Aeriene Române vor fi modernizate la următorul standard în România, la Aerostar Bacău, primul avion urmând să intre în lucrări până la finalul anului?

Astfel, în primul semestru al acestui an, Aerostar a realizat investiţii pentru setarea capabilităţilor necesare centrului de mentenanţă pentru avioanele militare F-16.

Conform Raportului semestrial al Consiliului de Administraţie Aerostar, centrul se dezvoltă în mod progresiv prin alocarea şi instruirea personalului, fabricaţia şi achiziţia dispozitivelor şi bancurilor de testare şi crearea infrastructurii proprii de întreţinere a aeronavelor. În primele șase luni ale anului 2021, Aerostar a făcut și pus în funcțiune investiții de 3,61 milioane de lei, peste jumătate fiind în echipamente tehnologice.

Aerostar S.A. Bacau face parte din industria națională de apărare, fiind parte din lanțul global Raytheon de furnizare al sistemelor Patriot. România deține în prezent 17 aeronave F-16 Fighting Falcon care completează Escadrila 53 Vânătoare, de la Baza 86 Aeriană Borcea”.

Aerostar fabrică produse de aviaţie, repară şi modernizează avioane, produce şi realizează integrări de sisteme aero şi terestre cu aplicaţii civile sau în domeniul apărării şi securităţii. Înfiinţată în 1953, Aerostar este o puternică bază industrială, cu peste 1.850 de salariaţi şi facilităţi de producţie moderne întinse pe o suprafaţă totală de peste 45 de hectare.

BVB | Știri BVB

OMV PETROM S.A. (SNP) (03/10/2022)

OMV Petrom si Complexul Energetic Oltenia investesc in energia fotovoltaica

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (30/09/2022)

Raport consolidat pentru semestrul I 2022

PATRIA BANK S.A. (PBK) (30/09/2022)

Modificari in conducerea societatii