Update articol:

Ambasadorul Rusiei la Bucureşti: Uniunea Europeană pune, constant, statele în faţa unei alegeri dure: fie cu UE, fie cu Rusia (video)

Valery Kuzmin Valery Kuzmin

Uniunea Europeană, prin acţiunile sale practice, în special în cadrul Parteneriatului Estic, pune constant statele în faţa unei “alegeri dure”, fie cu Uniunea Europeană, fie cu Rusia, a declarat, luni, ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Valery Kuzmin, cu ocazia Zilei diplomatului rus.

Conferința de presă a Domnului Ambasador Valery Kuzmin cu prilejul Zilei Diplomatului Rus

Excelența Sa a vorbit despre rolul geostrategic și global al Federației Ruse, despre relațiile comerciale ale României și Rusiei, dar și despre Turkish Stream. Axestea nu au fost, însă, singurele teme explicate de Domnul Ambasador. Întreaga conferință de presă o puteți viziona mai jos.

Publicată de In prima linie pe Luni, 10 februarie 2020

“Din nefericire, Bruxelles-ul, prin acţiunile sale practice, în special în cadrul Parteneriatului Estic, pune constant statele în faţa unei alegeri dure: fie cu Uniunea Europeană, fie cu Rusia. Am obiectat faţă de această abordare încă de când relaţia noastră cu Uniunea Europeană era definită ca parteneriat strategic”, a afirmat Kuzmin, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a evocat, în acest sens, Uniunea Economică Eurasiatică. “Considerăm că există un potenţial vizibil de interacţiune constructivă între UE şi Uniunea Economică Eurasiatică”, a susţinut ambasadorul.

Abordând relaţia ţării sale cu SUA, el a subliniat deschiderea pentru un “dialog egal şi respectuos reciproc”: “Rusia respectă întotdeauna un principiu invariabil, care a fost acelaşi timp de decenii. Suntem pregătiţi pentru un dialog egal şi respectuos reciproc cu orice preşedinte legitim, Guvern, atât la Washington, cât şi în orice alt stat”.

Situaţia internaţională din ultimul an, ca şi în perioada anterioară, s-a caracterizat printr-o tendinţă de creştere a tensiunilor şi a turbulenţei, a declarat, luni, ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Valery Kuzmin, cu ocazia Zilei diplomatului rus.

Domnia sa a menţionat că acest lucru se explică prin desprinderea treptată de către SUA din mai mulţi piloni importanţi pentru arhitectura stabilităţii şi securităţii globale (mai – ieşirea dinJCPOA în cadrul programului nuclear iranian, august – din Tratatul INF etc) şi punerea în aplicare explicită de către Washington a strategiei de menţinere şi consolidare a dominaţiei suverane în afacerile mondiale: “Sub conducerea americană, şi NATO, în ansamblu, contribuie la exacerbarea acestei tendinţe alarmante”.   

 

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (26/11/2020)

Tranzactii parti afiliate - SDMN si EFSA

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (26/11/2020)

Participare si vot electronic la AGA din 26.11.2020

VES SA (VESY) (26/11/2020)

Informatii suplimentare privind operatiunile de capital social

ROMCAB SA (MCAB) (26/11/2020)

Depunere plan de reorganizare