Update articol:

Anadarko anulează oferta de cumpărare Chevron, considerând superioară propunerea Occidental Petroleum

www.anadarko.com www.anadarko.com

Consiliul de administrație al Anadarko Petroleum a declarat, luni, că oferta de cumpărare a companiei Occidental Petroleum este superioară acordului de vânzare către Chevron, punând în pericol tranzacția cu gigantul petrolier.

Anunțul reprezintă cea mai recentă  mişcare într-un război rar de licitație în sectorul petrolului și gazului. Chevron are acum patru zile pentru a pune o altă ofertă pe masă pentru Anadarko, o companie de petrol și gaze cu active prețioase în Bazinul Perm din SUA, Golful Mexic și Africa.

Chevron a ajuns la un acord, luna trecută, pentru a cumpăra Anadarko pentru 33 de miliarde de dolari sau 65 de dolari pe acțiune. La puțin timp după aceasta, Occidental Petroleum a oferit 76 de dolari pe acțiune. Occidental și-a îmbunătăţit oferta, vrând să plătească majoritatea banilor cash pentru Anadarko, după ce a structurat tranzacția mai devreme ca o tranzacție de 50-50 acţiuni şi cash. 

Consiliul de administrație al Anadarko a decis, ieri, în unanimitate, că oferta revizuită Occidental este “superioară”, în condițiile acordului său cu Chevron. Consiliul de administrație intenționează să anuleze înțelegerea cu Chevron și să încheie un acord definitiv de a-și vinde afacerea către Anadarko.

“Suntem convinși că o combinație strategică cu Anadarko reprezintă o oportunitate convingătoare pentru acțiunile Occidental și Anadarko și suntem încântați de faptul că actualul Consiliul Anadarko a stabilit că oferta noastră din 5 mai 2019 este o «Propunere Superioară»”, a spus Occidental Petroleum într-o declarație.

Chevron are dreptul de a pune o altă ofertă pe masă până vineri. Contractul de fuziune al Chevron cu Anadarko este structurat în proporție de 75% din acțiuni și 25% din numerar.

Dacă Chevron nu face o contra-ofertă sau dacă propunerea revizuită este respinsă, Anadarko trebuie să plătească Chevron o «taxă de despărțire» de 1 miliard de dolari.

 

Occidental Petroleum a revizuit oferta pentru Anadarko în lupta cu Chevron, oferind în principal numerar

 

 

Mega-tranzacţie pe piaţa de energie: Chevron vrea să cumpere Anadarko pentru 33 miliarde de dolari

 

 

 

BVB | Știri BVB

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (12/08/2022)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Convocare AGOA & AGEA 20(21).09.2022

BIOFARM S.A. (BIO) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022