Update articol:

Analist eToro: Interesul investitorilor pentru acțiunile firmelor americane din industria canabisului a început să crească masiv încă din noiembrie

investitiile la bursa, diversificarea

Interesul investitorilor pentru acțiunile firmelor americane din industria canabisului a început să crească masiv încă din noiembrie, arată un raport al platformei de tranzacționare eToro.

Industria canabisului este prognozată să înregistreze o creștere puternică în următorii ani, determinată de cerere, ajungând la o valoare globală de piață de 42,7 miliarde de dolari până în 2024, conform cercetărilor efectuate de Archview Group și BDS Analytics.

Potrivit analistului eToro Ionuț Paulenco, interesul pentru acțiunile firmelor americane din domeniu a început să crească masiv încă din noiembrie, de la alegerile prezidențiale, când multe state au votat pentru dezincriminarea sau legalizarea consumului de marijuana recreativă și medicinală. Ulterior, a fost adoptată o legislație care deschide calea legalizării utilizării marijuanei la nivel federal și care va permite reforme și reglementări, precum și cercetari autorizate de FDA pentru marijuana medicinală.

Analistul arată: “Vedem un interes puternic pentru astfel de acțiuni în rândul investitorilor de pe eToro la nivel global. Aphria, Aurora Cannabis și Tilray s-au bucurat de o creștere de la an la an (ianuarie 2021 vs ianuarie 2020) în numărul de poziții deschise de clienții eToro la nivel global de 38%, 6% și respectiv 45%.

Investitorii europeni de pe platforma de investiții eToro se înscriu pe același trend, cu o creștere uimitoare de 45% a numărului de poziții în Aphria, poziții deschise în ianuarie 2021 și o creștere de 45% pentru Aurora Cannabis și Tilray (ianuarie ’21 față de ianuarie ’20). În toate cele trei companii, investitorii europeni de pe eToro au deschis mai multe poziții în februarie până în prezent decât în ​​orice altă lună. La nivel global, clienții eToro au deschis în februarie mai multe poziții în Tilray decât în ​​primele 10 luni din 2020 combinat.

Deși se crede că o mare parte a cererii este determinată de sentimentul pozitiv față de sector per ansamblu, aceste acțiuni vor rămâne probabil foarte volatile. Investitorii individuali ar trebui să respecte elementele de bază ale investițiilor responsabile: diversificați, evitați efectul de levier și investiți numai în piețe și acțiuni cu care sunt familiarizați.”

BVB | Știri BVB

SIF HOTELURI SA (CAOR) (03/02/2023)

Convocare AGAE 09(10).03.2023

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (03/02/2023)

Prelungire & suplimentare credit Unicredit Bank - Elian Solutions

FONDUL INCHIS DE INVESTITII BET FI INDEX INVEST (BTF) (03/02/2023)

Materiale info investitori - Document cu informatii esentiale

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (03/02/2023)

Alegere Presedinte CA si Comitete Consultative

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (03/02/2023)

Contract ROMGAZ - SOCAR TRADING