Update articol:

Analiză Prime Transaction: Compa, în continuare subevaluată, menținând un potențial de creștere semnificativ

Producătorul de componente auto Compa Sibiu (CMP) rămâne în continuare o companie subevaluată, menținând un potențial de creștere semnificativ, apreciază Ștefan ULEIA

Broker Prime Transaction. Acesta adaugă: “De asemenea, comparând Compa cu societățile similare din Europa, aceasta este în topul companiilor cu cei mai atractivi indicatori de evaluare, cât și de profitabilitate. Prime Transaction estimează o valoare intrinsecă de 1.4511 lei/acțiune, într-un material în cadrul unui proiect desfășurat în parteneriat cu Bursa de Valori București.”

VEZI RAPORTUL DE ANALIZA

Potrivit analizei, rezultatele financiare și prețul acțiunii au mers în direcții complet diferite de la raportul anterior, publicat în aprilie. Primele s-au îmbunătățit considerabil față de perioadele similare din 2020, în timp ce cotația a scăzut cu aproape 10%.

Printre elementele care pot justifica această evoluție ciudată se numără lipsa unei conexiuni între companie și investitori, încheierea programului de răscumpărare a acțiunilor proprii și ieșirea din acționariat a unor fonduri de investiții, noteaza Prime Transaction.

Indicatorii financiari au ajuns în majoritatea cazurilor la nivelul dinainte de pandemia COVID, câțiva dintre ei având chiar valori mai bune decât atunci.

Îmbunătățirea rezultatelor a făcut că multiplii de piață să scadă atât pentru Compa, cât și pentru emitenții similari din Europa, se mai arata in raport: “Per total, valoarea estimată prin comparația multiplilor de piață este puțîn mai mică decât cea din aprilie, dar în continuare cu mult peste prețul de piață. În cazul evaluării DCF situația este similară, prețul țintă fiind în scădere, dar peste cel de piață.

Subevaluarea după toate criteriile este o situație care se menține pe termen lung și are la baza în principal lipsa deschiderii către investitori. Acest lucru se poate vedea ușor și din ponderea scăzută a acționarilor instituționali.”

BVB | Știri BVB

Obligatiuni Autonom Services 2024 (AUT24E) (25/10/2021)

Depunere prospect emisiune obligatiuni spre aprobare ASF

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (25/10/2021)

Inregistrarea la Registrul Comertului a reducerii capitalului social

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (25/10/2021)

Raport privind rezultatele operationale cheie preliminare 9 luni 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (25/10/2021)

Notificare rascumparare actiuni proprii 18 - 22 octombrie 2021