Update articol:
OPINIE

Analiză Saxo Bank: Trei motive pentru care femeile ar trebui să înceapă să investească acum

saxo bank

Când vine vorba de reducerea decalajelor de gen, poate fi tentant să credem că s-au făcut multe progrese. Cu toate acestea, raportul Forumului Economic Mondial din 2021 menționează că decalajul de gen în ceea ce privește „participarea și oportunitatea economică” a fost redus doar până la 58% până acum. Decalajul a cunoscut o îmbunătățire marginală de când a apărut raportul în 2020 și, ca rezultat, estimează că va dura încă… 267 de ani pentru a reduce 100% decalajul respectiv, potrivit unei analize Saxo Bank.

O mare parte a decalajului poate fi explicată prin participarea mai scăzută pe piața muncii, care este în continuare agravată de decalajul salarial (raportul dintre salariul femeilor și cel al bărbaților într-o poziție similară), care la nivel global este încă la o uimitoare diferență de 37%!

Pentru a complica mai mult lucrurile, potrivit unui sondaj realizat de Fidelity, femeile economisesc mai mult decât bărbații, dar numai într-un procent mic. Femeile economisesc aproximativ 9% din salariul anual, iar bărbații 8,6% din salariu. Diferența de salariu anual pentru ambele grupuri este de fapt principala cauză a decalajului și economisirea singură nu va ajuta suficient pentru a-l închide. În plus, dobânda medie pentru contul de economii este mult mai mică decât rentabilitatea investiției de bani pe piața de valori. Cu toate acestea, la piața bursieră participă mai puține femei decât bărbați.

Iată deci imaginea: mai puține femei sunt în forța de muncă, iar cele cu un loc de muncă tind să câștige mai puțin decât omologii lor masculini și, chiar dacă economisesc mai mult, economiile lor nu oferă cele mai bune randamente. Pe scurt, neinvestind, femeile se retrag atunci când vine vorba de preluarea controlului asupra viitorului lor financiar.

Există mai multe de pierdut dacă nu investiți, așa că de ce să nu începeți acum? Iată trei motive foarte bune pentru care femeile ar trebui să investească astăzi.

1) Femeile trăiesc mai mult și au nevoie de mai multe fonduri de pensionare decât bărbații

În timp ce câștigurile pentru femei sunt în general mai mici decât pentru bărbați, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, femeile trăiesc în medie cu șase până la opt ani mai mult decât bărbații. Asta înseamnă că, dacă femeile doresc să aibă fonduri suplimentare disponibile la pensionare, femeile trebuie să aibă o sumă mai mare disponibilă decât bărbații, pentru a acoperi un număr mai mare de ani de pensionare.

2) Investiția este singura opțiune dacă nu doriți ca activele voastre să se diminueze

Cu rate ale dobânzii la economii de aproximativ 0% și inflație cu aproximativ 3% la nivel global, investiția nu este necesară doar pentru a vă dezvolta activele, ci, în primul rând, pentru a evita diminuarea acestor active.

Cercetările arată că neparticiparea la bursă pentru pensionare sau la alte economii produce o pierdere de bunăstare de 12%. Cu ratele dobânzii în jur de 0% sau chiar cifre negative, investiția devine mai importantă ca niciodată pentru a-ți crește banii.

3) Lucrați din greu, așa că de ce să nu faceți ca banii voștri să lucreze la fel de mult ca și voi prin investiții?

Una dintre cele mai importante modalități de a vă îngriji viitorul financiar este să vă asigurați că banii voștri muncesc la fel de mult ca voi. Câștigând dobândă pentru un cont de economii, dividende din deținerea de acțiuni sau chirie pe proprietăți de investiții, banii pe care îi câștigați prin economii și / sau investiții în acțiuni sau imobiliare sunt venituri pasive, atunci când banii funcționează pentru voi în timp ce „dormiți”.

În 2020, Saxo și-a mărit la nivel global cifrele de noi clienți femei cu 354% față de 288% pentru bărbați – acest lucru este foarte încurajator. Decalajul de investiții este unul pe care femeile îl pot rezolva singure, fără ajutorul altora, acționând astăzi. Faceți-vă temele, faceți un plan și respectați-vă și vă veți mulțumi mai târziu. Aceasta este o modalitate simplă de a îmbunătăți semnificativ viața financiară a femeilor.

Călătoria către libertatea financiară este una lungă și necesită atenție, concentrare și determinare. Investind în mod regulat, ne diversificăm fluxurile de venituri cu un supliment la veniturile noastre sau la pensionare. Acest lucru nu numai că ne va aduce beneficii nouă înșine, dar poate aduce beneficii și celor dragi. Un drum plin de provocări, iar strategia trebuie ajustată pe măsură ce viața noastră evoluează în mod natural. Dar este o călătorie foarte temeinică, utilă și însuflețitoare, așa că porniți acum.

BVBStiri BVB

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (18/06/2021)

Reziliere Contract CTE Iernut

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (18/06/2021)

Convocare AGEA pentru data de 11 august 2021

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (18/06/2021)

Actualizarea politicii de remunerare a actionarilor

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (18/06/2021)

Alocare actiuni SOP2019 - persoane cu responsabilitati de conducere

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (18/06/2021)

Autorizare membru al Consiliului de Administratie