Update articol:

Analiză Tehnică Goldring: Prețul acțiunii General Electric Company a crescut cu peste 140%, de la minimele din luna mai a anul trecut și până în prezent 

Analiză SSIF Goldring, de Dan Turmacu, CFTe 

General Electric Company este o companie americană de tip conglomerat și  funcționează pe următoarele segmente: GE Industrial (Power, Renewable Energy, Aviation, Healthcare) și GE Capital. Segmentul Power oferă tehnologii, soluții și servicii legate de producția de energie. Segmentul Renewable Energy oferă turbine eoliene onshore și offshore, soluții, produse și servicii pentru industria hidroenergetică și echipamente de înaltă tensiune. Segmentul Aviation oferă motoare cu reacție și turbopropulsoare pentru avioane comerciale, întreținere, reparații de componente și servicii de revizie, precum și piese de schimb și servicii de inginerie. Segmentul Healthcare oferă tehnologii medicale în imagistică medicală, soluții digitale, monitorizarea și diagnosticarea pacientului, descoperirea medicamentelor, tehnologii de fabricație biofarmaceutice. Segmentul Capital finanțează achiziția de aeronave, motoare de avioane și elicoptere.

General Electric tocmai a raportat rezultatele financiare aferente primului trimestru din 2021 peste așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune (Non-GAAP) a fost un profit net de 0,03$ în creștere cu 50% față de profitul net pe acțiune din anul precedent. Compania a distribuit către acționari un dividend pe acțiune de 0,01$ aferent trimestrului IV din 2020, egal cu cel din trimestrul III.

Acțiunea General Electric este listată la New York Stock Exchange, sub simbolul bursier (NYSE: GE). Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 114 miliarde de dolari, iar prețul acțiunii a crescut de la minimele din luna Mai a anul trecut și până în prezent cu peste 140%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 1,09 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 9% mai volatil decât piața.

Perspectivă pe termen mediu

Sumar: GE
Poziție: Long
Target price: 17-18$
Perc. to Target: 30%
Stop loss: 10$

De la minimele din Mai 2020, prețul acțiunii General Electric a crescut de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku, de la circa 5,5$. Acțiunile au reușit sa iasă deasupra norului la mijlocul lui Nov. 2020, aflându-se acum într-un raliu deasupra norului Ichimoku, fiind un semnal de tip ”bullish”. Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte este colorat acum în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețurilor este pozitiv. Linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă de la minimul din Mai 2020 și a atins un nivel foarte „supra-cumpărat” (nivelul 80). Linia s-a corectat dar a revenit și se menține la nivelul 20, fapt ce indică o presiune la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat ultimul semnal de cumpărare la începutul lui Iun. 2020, cum s-a intersectat și a trecut peste semnalul său, la un nivel „supra-vândut” (nivelul -1). Linia indicatorului are o traiectorie ascendentă de la minimul din Mai 2020, confirmând trendul acțiunilor. Linia MACD a trecut peste un nivel „supra-cumpărat” (nivelul 1), de unde se poate corecta.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea General Electric are un trend ascendent de la începutul lui Oct. 2020. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

Perspectivă pe termen scurt

Sumar: GE
Poziție: Long
Target price: 17-18$
Perc. to Target: 30%
Stop loss: 10$

Pe graficul zilnic al acțiunii General Electric observăm cum prețul acțiunii încearcă să spargă un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare din Oct. 2018 și Feb. 2020,  de la 13,25$. Din Noiembrie anul trecut trendul descendent s-a inversat, fapt confirmat și de media mobilă de 50 zile care s-a intersectat și a trecut deasupra celei de 200 zile. Prețul se consolidează acum într-un triunghi deasupra mediei mobile de 50 zile. Acțiunile se tranzacționează deasupra celor două medii mobile, fiind un semnal de tip ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea General Electric este reflectată în indicele puterii relative – RS în raport cu indicele S&P 500. De la minimele din Sept.-Oct. 2020, linia RS a făcut un salt spre rezistență, confirmând raliul acțiunilor. Dacă prețul își vor continua trendul ascendent, atunci linia RS ar trebui să-și reia creșterea și să spargă propria rezistență.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețurilor acțiunii General Electric. Indicatorii direcționali au trimis ultimul semnal în Oct. 2020, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie).Trendul acțiunii este acum unul slab, cum linia ADX a căzut sub nivelul 20 după ultimul val de creștere.

Concluzie finală:

Pe termen scurt și mediu este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent al prețului acestei acțiuni spre un nivel văzut ultima data în Ian. 2018, de la 17-18$.

Se recomandă ca investitorii să cumpere această acțiune numai dacă prețul acțiunii se va menține și tranzacționa peste 13,3$.