Update articol:

Andrei Maioreanu: România încă are nevoie de energia electrică produsă pe bază de cărbune

Andrei Maioreanu strategie energie
România încă are nevoie de energia electrică produsă pe bază de cărbune,
 consideră Andrei Maioreanu, fost secretar de stat în Ministerul Energiei.
Aceasta a explicat: “Oricât de ambițioase ar fi țintele asumate la nivel european, acestea trebuie armonizate cu posibilitățile fiecărui stat-membru.Avem nevoie de echilibru și înțelepciune.
Când am plecat din funcția de secretar de stat la Ministerul Energiei am lăsat în urmă un proiect de Strategie Energetică a României aflat în ultimul stadiu de dezbatere – cel transfrontieră. Am acordat o atenție deosebită producției de energie pe bază de cărbune în Strategia Energetică a României, varianta realizată în 2019. Cărbunele este o resursă energetică primară de bază în componența mixului energetic din România. Este un combustibil strategic pentru securitatea energetică națională și regională. În perioadele meteo extreme, cărbunele stă la baza rezilienței alimentării cu energie și a bunei funcționări a Sistemului Energetic Național acoperind o treime din necesarul de energie electrică.
Adoptarea Strategiei Energetice, dar și a Planului Național Integrat în domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice, prin lege, așa cum am propus eu, este soluția cea mai corectă pentru că permite integrarea tuturor opiniilor și asigură, prin vot, continuitate. Proiectul de lege modifică și completează Legea energiei electrice și a gazelor naturale nr.123/2012 se află în Parlament. Cred că e cazul să fie privit cu mai multă atenție”.

BVB | Știri BVB

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (12/08/2022)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Convocare AGOA & AGEA 20(21).09.2022

BIOFARM S.A. (BIO) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022