Update articol:

Angela Merkel: Barierele la investiţii în China încă sunt prea ridicate, este nevoie de reciprocitate

Orice acord de investiţii între China şi Uniunea Europeană trebuie să implice reciprocitate, companiile europene urmând să se bucure de aceleaşi libertăţi pentru a investi în statul asiatic de care se bucură cele chinezeşti în Europa, a afirmat vineri cancelarul german Angela Merkel, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Barierele cu care se confruntă firmele europene care vor să investească în China sunt încă prea ridicate, a explicat oficialul german.

“Pentru un acord de investiţii cu China ne aşteptăm evident la reciprocitate. Dacă partea chineză nu acordă acces pe piaţă în anumite sectoare, atunci în mod natural asta înseamnă că accesul la piaţa din Europa va fi de asemenea mult mai restricţionat”, a declarat Merkel la o conferinţă de presă la Bruxelles.

Luna trecută, Guvernul de la Beijing a anunţat că va permite mai multor investitori străini calificaţi să facă investiţii strategice în companii listate chinezeşti.

China va intensifica pedepsirea neregulilor, cum ar fi manipularea pieţei şi utilizarea abuzivă a informaţiilor confidenţiale, şi va îmbunătăţi transparenţa şi calitatea informaţiilor publicate de companiile listate, a informat postul public de televiziune.

Sporirea calităţii companiilor listate va permite o creştere sustenabilă şi continuă a pieţei de capital şi va majora sprijinul pentru economia reală, apreciază autorităţile din Beijing.

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (22/10/2020)

Tranzactii parti afiliate - SDTS si EFSA

PRIMARIA ORASULUI NAVODARI (NAV27) (22/10/2020)

Plata cuponului 23 si rambursare rata principal 23 & calcul rata dobanda pentru cuponul 24

CEMACON SA (CEON) (22/10/2020)

Desfasurare AGEA 29/30.10.2020 in contextul COVID 19

TURISM, HOTELURI, RESTAURANTE MAREA NEAGRA S.A. (EFO) (22/10/2020)

Plata dividend conform Hotarare AGOA nr.8 din 05.10.2020