Update articol:

ANIS are un nou președinte: Mihai Matei – CEO, Essensys Software

ANIS, Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii, are, începând cu 18 iunie 2020, un nou președinte, în persoana lui Mihai Matei (foto), CEO Essensys Software, care îl va înlocui pe Teodor Blidăruș. Printre principalele sale obiective în noua funcție se numără dezvoltarea ANIS, atât din punct de vedere al impactului proiectelor derulate de Asociație, cât și raportat la numărul membrilor, precum și consolidarea relațiilor cu factorii politici și sociali care vizează proiecte din sfera comună.

Cu o experiență de peste 20 de ani în domeniul IT, Mihai Matei este absolvent al Colegiului Național de Informatică „Tudor Vianu” și al Facultății de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnice din București. În anul 2005 acesta a fondat compania Essensys Software, jucător de top pe piața de software și servicii IT. Membru activ în Asociație încă de la aderare, Mihai Matei este principalul autor al primului ghid de achiziții software pentru instituțiile publice din România și o voce proeminentă a industriei de profil din țară. El reprezintă ANIS în consiliul director al Confederației Patronale Concordia, iar înainte de a ocupa poziția de președinte al Asociației, Mihai Matei a fost vicepreședinte al ANIS.

 

„Este o onoare să ocup funcția de președinte al ANIS, organizație patronală reprezentativă a industriei de software și servicii, cu o tradiție de peste 22 ani în România. Alături de colegii din consiliul director și din echipa executivă, vrem să continuăm tradiția ANIS și să dezvoltăm în continuare Asociația. În privința planurilor de viitor, cred că în perioada următoare, România are o oportunitate unică de a începe o reală transformare digitală la nivelul serviciilor și instituțiilor publice. Promovarea ideilor și proiectelor noastre privind digitalizarea și modernizarea serviciilor publice va fi o prioritate în mandatul meu, alături de atragerea de noi membri în cadrul ANIS. O altă prioritate a mandatului meu va fi consolidarea și dezvoltarea relației bune pe care o avem cu Confederația Patronală Concordia”, a declarat Mihai Matei, Președinte ANIS.

În cadrul noului consiliu director al ANIS poziția de vicepreședinte este deținută de Alexandru Lăpușan, CEO & Founding Partner Zitec, iar membrii consiliului director sunt: Catalina Dodu – Country Manager, Atos IT Solutions and Services, Bogdan Florea – CEO, Connections Consult, Daniel Ilinca – CEO, Softbinator Technologies, Ion Moldoveanu – Vice Presedinte, Technology Management, Deutsche Bank, Radu Postolache – General Manager, Qualysoft Information Technology, Oleg Roibu – Legal & Public Policy Director, eMAG și Daniel Rusen – Director Marketing & Operațiuni, Microsoft România.

Cu peste 22 de ani de activitate pe piața locală, ANIS reprezintă interesele companiilor de IT la nivel politic și social și contribuie, totodată, la identificarea problemelor întâmpinate de această industrie pe plan local, respectiv implementarea de soluții eficiente în acest sens.

 Înființată în anul 1998, ANIS reprezintă interesele companiilor IT românești și sprijină dezvoltarea industriei locale de software și servicii, creșterea atât a companiilor implicate în proiecte de externalizare, cât și a celor care generează proprietate intelectuală, prin crearea de produse.

Peste 130 de membri. În cadrul ANIS sunt reunite atât companii mici, cât și multinaționale, firme cu capital românesc sau străin, cu sedii în toate marile centre IT din țară, ceea ce asigură asociației reprezentativitate la nivel național.

Peste 38.000 de angajați. Membrii ANIS generează un număr semnificativ de locuri de muncă înalt calificată în societate.

Peste 2,5 miliarde de euro cifra de afaceri. Veniturile anuale cumulate ale membrilor, plasează ANIS în zona actorilor cheie în ceea ce privește amprenta economică pe plan local.

 

BVB | Știri BVB

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (07/02/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (07/02/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (06/02/2023)

Finalizare achizitie companie de proiect fotovoltaic - Vulturu

OMV PETROM S.A. (SNP) (06/02/2023)

Raport tranzactii cu parti afiliate 14 dec 2022 - 5 feb 2023