Update articol:

ANRE nu va mai avea Departamentul pentru eficienţă energetică; se înființează și funcționează, în cadrul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, o structură pentru eficiență energetică

Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei nu va mai avea  Departamentul pentru eficiență energetică, în condiţiile în care se va înfiinţa și va funcţiona, în cadrul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, o structură pentru eficiență energetică.

Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a publicat, ieri, o notă de prezentare a proiectului de Ordin pentru abrogarea Ordinului președintelui ANRE nr. 95/2014 privind înființarea
Departamentului pentru eficiență energetică în cadrul Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei și numirea șefului acestuia.   

Documentul precizează:

“Prin Legea nr. 121/2014 privind eficiența energetică s-a reglementat înființarea și funcționarea în cadrul ANRE a Departamentului pentru eficiență energetică, inclusiv principalele atribuții în domeniu ale acestuia. În baza dispozițiilor art. 3 alin. (1) și (3) din actul normativ menționat, a fost emis Ordinul președintelui Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 95/2014 privind înființarea Departamentului pentru eficiență energetică în cadrul Autorității Naționale de
Reglementare în Domeniul Energiei și numirea șefului acestuia.

În Monitorul Oficial al României, Partea I nr. 11 din 09 ianuarie 2020 a fost publicată
Ordonanța de urgență nr. 1/2020 privind unele măsuri fiscal bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative, care, la art. XVI pct. 1, prevede modificarea art. 3 alin. (1) din Legea nr. 121/2014 privind eficiența energetică, cu modificările și completările ulterioare, după cum urmează:
”Art. 3 – (1) În vederea aplicării prevederilor acestei legi, se înființează și funcționează, în cadrul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, o structură pentru eficiență energetică, a cărei organizare și funcționare sunt stabilite prin hotărâre de organizare și funcționare a ministerului”
De asemenea, art. XVI pct. 2 din OUG nr. 1/2020 abrogă prevederile art. 3 alin. (2)-(6) din Legea nr. 121/2014 referitoare la organizarea, funcționarea și principalele atribuții ale Departamentului pentru eficiență energetică din cadrul ANRE.
Având în vedere cele menționate mai sus, prezentul proiect de ordin reprezintă o acțiune necesară pentru aducerea la îndeplinire a prevederilor art. 3 din Legea nr. 121/2014 privind eficiența energetică, cu modificările și completările ulterioare, astfel cum au fost modificate și completate prin art. XVI din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 1/2020 privind unele măsuri fiscal-bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative”.

BVBStiri BVB

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (22/01/2021)

Notificare prag detineri/vot >5%

DEUTSCHE BANK TURBO LONG 0.10/7/7.5 (EBDBKTL29) (22/01/2021)

Notificare Erste Group Bank AG - Certificatul EBDBKTL29 este sold-out

UAMT S.A. (UAM) (22/01/2021)

Hotarari AGA E 22.01.2021