Update articol:

Anton Anton: “Profitabilitatea companiilor din energie va scădea, în condițiile în care OUG 114 prevede taxa de 2% pe cifra de afaceri către ANRE”

Anton Anton, Ministrul Energiei, in vizita la Centrala Iernut a Romgaz

Profitabilitatea companiilor din energie va scădea, în condițiile în care OUG 114 prevede taxa de 2% pe cifra de afaceri către ANRE, a spus, astăzi Anton Anton, Ministrul Energiei, la o vizită la centrala Iernut a Romgaz.

Ministrul a declarat: “OUG 114 a rost dată, din punctul de vedere al energiei, având un singur scop. Am constatat că prețurile la gaze cresc, pentru că contractele se fac pe termen mai lung. Cu îngrijorare, am constatat că au crescut prețurile la gaze la viitoarele contracte. Acest lucru afecta populația României, în condițiile în care România este producător de  gaze.  Nu toate gazele pe care le consumăm în România le producem. Producem două treimi, acum în iarnă, 85-90% în medie anuală, din gazele pe care le consumăm. Am zis că e cazul, folosind o prevedere europeană, să stopăm această creștere a prețului la gaze. Același lucru l-am constatat la energie electrică.

Acesta este motivul OUG 114“.

Ministrul a precizat că societățile din energie sunt foarte profitabile: “Au fost anul trecut, acum doi ani, acum trei ani. Sigur, va scădea profitabilitatea acestor companii, în condițiile în care OUG 114 prevede taxa de 2% pe cifra de afaceri către ANRE”.

Ministrul a adăugat că prețurile nu se modifică. El a mai amintit că are în vedere modificarea OUG 114 pentru producția de energie pe cărbune: ”Am fost la CE Oltenia. Acolo, compania este la o limită, din cauza certificatelor de carbon”.

Ministrul Energiei, dl. Anton ANTON a facut declaratii presei in cadrul vizitei la Sucursala de Productie Energie Electrică Iernut (SPEE), cu sediul in localitatea Iernut jud.Mures.

Publicată de Romgaz pe Joi, 7 februarie 2019

BVB | Știri BVB

Digi Communications N.V. (DIGI) (28/11/2022)

Disponibilitatea versiunii in limba romana a Raportului Anual pentru 2021

ROMCARBON SA (ROCE) (28/11/2022)

Finalizare proces fuziune Greenfiber Intl. SA-Greentech SA,detineri indirecte

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (28/11/2022)

Document informare - alocare actiuni

ROPHARMA SA (RPH) (28/11/2022)

Hotarari AGA O & E 28.11.2022

ROMCARBON SA (ROCE) (28/11/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014