Update articol:

Antony Blinken: Mai sunt 300 de americani de evacuat din Kabul

Antony Blinken Sursa foto: Twitter

Numărul americanilor care mai trebuie evacuaţi din Afganistan este de 300 sau mai puţin, a declarat duminică secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, la postul de televiziune ABC, potrivit AFP, scrie Agerpres.

“Lucrăm fără oprire în aceste ore şi în aceste zile pentru a-i scoate de acolo”, a spus el, cu 48 de ore înainte de data-limită a retragerii SUA.

Aproximativ 114.400 de persoane, dintre care aproape 5.500 de cetăţeni americani, au fost evacuate din Afganistan printr-un uriaş pod aerian de la 14 august, în ajunul preluării controlului asupra capitalei Kabul de către talibani.

Cei care au ales să rămână “nu vor fi blocaţi în Afganistan”, a explicat consilierul de securitate naţională al lui Joe Biden, Jake Sullivan, la postul de televiziune Fox, fără a preciza numărul lor.

“Ne vom asigura că va exista un mecanism pentru ieşirea din ţară dacă ei vor dori să revină în viitor”, a spus el, afirmând că “talibanii şi-au luat angajamente în acest sens”.

În privinţa loviturii americane de sâmbătă, survenită ca represalii la atentatul de joi care a ucis peste o sută de persoane, între care 13 militari americani, Jake Sullivan a spus că ţintele vizate, dintre care două au fost ucise şi una rănită, “erau operatori şi organizatori implicaţi în transportul şi confecţionare de dispozitive explozive”.

Aceste ţinte aparţin grupării Stat Islamic, a cărei ramură Stat Islamic din regiunea Khorasan a revendicat atentatul.

Joe şi Jill Biden se vor deplasa duminică la baza din Dover, în Delaware, pentru a se reculege în faţa rămăşiţelor celor 13 militari ucişi la Kabul.

BVBStiri BVB

TERAPLAST SA (TRP) (24/09/2021)

Hotarari CA 24.09.2021

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/09/2021)

Infiintarea Filialei Fabrica de Prelucrare a Concentratelor de Uraniu-Feldioara

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (24/09/2021)

Raport consolidat - S1 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/09/2021)

Informatii referitoare la desfasurarea AGA din 29 septembrie 2021

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (24/09/2021)

Numire Administratori provizorii