Update articol:

Ar trebui să luăm în serios cuvintele lui Vladimir Putin (fostul cancelar al Germaniei, Angela Merkel)

Merkel

Fostul cancelar al Germaniei, Angela Merkel, a avertizat că a lua în serios cuvintele lui Vladimir Putin este „un semn de înțelepciune politică”, nu de slăbiciune, scrie Euronews.

În discursul său de la ceremonia de deschidere a Fundației Helmut Kohl, Merkel a subliniat că acest lucru se referă în mod explicit la amenințările nucleare ale lui Putin.

Merkel, care a părăsit mandatul cu două luni înainte de începerea războiului din Ucraina, a spus: “În iunie am spus că trebuie să i se ia în serios cuvintele. Astăzi, ținând cont de evoluțiile din ultimele zile, aș dori să adaug: a-i lua cuvintele în serios, a nu le respinge ca pe o cacealma, ci a le trata cu seriozitate nu este nicidecum un semn de slăbiciune sau liniște, ci un semn de înțelepciune politică”.

Ea a adăugat că această înțelepciune ar ajuta „la păstrarea spațiului de manevră sau cel puțin, la fel de important, chiar la dezvoltarea altora noi”.

Helmut Kohl ar face totul pentru a păstra și proteja suveranitatea și integritatea Ucrainei, dar nu va pierde niciodată din vedere „a doua zi”, a subliniat fostul cancelar german.

Comentariile ei vin după ce Putin a făcut amenințări privind folosirea arsenalului nuclear al Rusiei. Președintele rus a avertizat Occidentul că Moscova „are diverse mijloace de distrugere… mai moderne decât cele ale țărilor NATO”.

El a spus că „atunci când integritatea teritorială a țării noastre este amenințată, pentru a proteja Rusia și poporul nostru, cu siguranță vom folosi toate mijloacele pe care le avem la dispoziție”. „Nu este o cacealma”, a adăugat el.

Vladimir Putin urmează să anexeze vineri patru regiuni din Ucraina.

BVB | Știri BVB

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (07/12/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 5-6 decembrie si finalizare etapa 1

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (07/12/2022)

Notificare Estinvest - rezultate oferta publica de cumparare de actiuni emise de CHIMCOMPLEX