Update articol:
Raport de Sustenabilitate 

Arçelik anunță o investiție suplimentară de 50 milioane de dolari în energie regenerabilă și eficiență energetică

Arcelik

Arçelik, unul dintre principalii jucători din industria de electronice și electrocasnice, proprietar al Arctic, cel mai mare producător de electrocasnice din România, a anunțat că, în 2020, jumătate din cifra de afaceri a companiei a provenit din vânzarea de produse eficiente din punct de vedere energetic.

Totodată, compania face un alt pas important în lupta împotriva crizei climatice, prin asumarea unor noi obiective pentru 2030, bazate pe inițiativa Science Based Targets (SBTi), după cum se arată în cel mai recent raport de sustenabilitate.

Printre obiectivele Arçelik pentru 2030 se numără:

  • Achiziționarea a 100% din energia electrică din surse regenerabile, în unitățile globale de producție
  • Investiție suplimentară de 50 milioane de dolari în energie regenerabilă și eficiență energetică
  • Creșterea cantității de plastic reciclat la 40%, iar de biomateriale la 5%
  • Reducerea consumului de energie și de apă per produs cu 45% (în producție) [5]
  • Instalarea a 15 MW de sisteme de energie regenerabilă

Nu ne mai permitem să tratăm sustenabilitatea ca pe un lux sau ca pe un capriciu. Epoca în care trăim ne cere să îmbrățișăm sustenabilitatea nu doar ca strategie de business, ci și ca mod de viață. Raportul nostru demonstrează eforturile susținute pe care le depunem în domeniul sustenabilității și angajamentul continuu de a crește gradul de conștientizare cu privire la problemele de mediu. Prioritatea noastră a devenit aceea de a ne transforma – pe noi și industria din care facem parte. Transformare pentru care este nevoie de o mai bună înțelegere a efectelor pe care producția, produsele și serviciile noastre le au asupra mediului, urmată de măsuri pentru ameliorarea impactului,  pentru binele planetei. Industria noastră se schimbă într-un ritm lent, dar la Arçelik, viziunea noastră – Respecting the World, Respected Worldwide – are drept scop să vină cu schimbări semnificative, structurale și care au sustenabilitatea drept principiu călăuzitor”, a declarat Hakan Bulgurlu, CEO Arçelik.

BVBStiri BVB

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (23/06/2021)

Initiere procedura de selectie auditor financiar

COMCM SA CONSTANTA (CMCM) (23/06/2021)

Decizia ASF nr. 800/22.06.2021

WTI LIGHT SWEET TURBO SHORT 1/70/68 (EBWTITS37) (23/06/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 24 si 25 Iunie 2021