Update articol:

Argentina cere ajutorul FMI

Fondul Monetar Internațional va colabora cu Argentina pentru a accelera eliberarea de fonduri din programul de sprijin, în valoare de 50 de miliarde de dolari, a declarat  șeful FMI, Christine Lagarde, după ce scăderea încrederii investitorilor în guvernul preşedintelui Mauricio Macri a dus la deprecierea cu peste 7% a peso-ului argentinian, potrivit informaţiilor din presa străină.

“Având în vedere condițiile negative ale pieței internaționale, care nu au fost anticipate pe deplin în programul original cu Argentina, autoritățile vor lucra la revizuirea planului economic al guvernului”, a declarat Lagarde după o discuţie  cu președintele Argentinei, Mauricio Macri.
“Am instruit personalul FMI să colaboreze cu autoritățile argentiniene pentru a consolida acordul susținut de Fond și pentru a reexamina treptat programul financiar”, a afirmat Lagarde într-o declarație.

Pesoul argentinian a scăzut miercuri la un minim record de 34,1 unităţi pentru un dolar, după ce banca centrală a vândut rezerve pentru a doua zi consecutiv. De la începutul acestui an, moneda argentiniană s-a depreciat cu 45,3% în raport cu dolarul american, ceea ce a impus intervenţii semnificative ale Băncii Centrale.

Potrivit datelor oficiale, Argentina are de rambursat anul viitor datorii în monedă locală şi valută în valoare de 24,9 miliarde de dolari. Argentina, a treia mare economie din America Latină, nu reuşeşte să iasă dintr-un ciclu de crize financiare care au loc o dată la zece ani. Cea mai recentă a avut loc în 2002, când Argentina a intrat în incapacitate de plată, iar milioane de argentinieni din clasa de mijloc au intrat în sărăcie.

 

BVBStiri BVB

MedLife S.A. (M) (16/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (16/09/2021)

Modificare calendar financiar 2021