Update articol:
EXCLUSIVITATE

Aristotel Jude, Romgaz: Cel mai probabil, Romgaz va acționa ca antreprenor general pentru finalizarea și punerea în funcțiune, cât mai curând posibil, a centralei Iernut

centrala iernut romgaz

Cel mai probabil, Romgaz va acționa ca antreprenor general pentru finalizarea și punerea în funcțiune, cât mai curând posibil, a centralei Iernut, ne-a declarat Aristotel Jude, directorul general al Romgaz (SNG).

Aseară, Romgaz a anunțat rezilierea Contractului de lucrări nr. 13384/2016, având ca obiect Dezvoltarea CTE Iernut, prin construcția unei centrale termoelectrice de 430 MW, cu ciclu combinat cu turbine cu gaze, încheiat între S.N.G.N. Romgaz S.A., în calitate de Achizitor și Asocierea formată din Duro Felguera S.A. și Romelectro S.A., în calitate de Executant, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori București.

Aristotel Jude a declarat, pentru Financial Intelligence: “Rezilierea contractului de lucrări pentru construcția centralei Iernut a intervenit din cauza nefinalizării în termen a lucrărilor de construcție și punere în funcțiune a obiectivului de investiție de către executant.

Romgaz a transmis notificarea de reziliere către executant, care urma să se producă în termen de 5 zile de la transmiterea notificării, ulterior la solicitarea executantului am suspendat efectele acestei rezilieri și am încercat să identificăm o soluție pentru continuarea și finalizarea lucrărilor cu executantul.

Din păcate, soluția propusă de Romgaz nu a fost acceptată de executant, respectiv o soluție care respectă prevederile legale și contractuale aplicabile și care ar fi trebuit să asigure punerea în funcțiune a centralei până la finalul lunii iunie 2022.

Cel mai probabil, Romgaz va acționa ca antreprenor general pentru finalizarea și punerea în funcțiune, cât mai curând posibil, a centralei. Știu drumul ales nu este unul ușor, dar vom depune toate eforturile pentru a-l parcurge astfel încât finalizăm lucrările și punem în funcțiune obiectul investiției în cauză.

Consider că această reziliere trebuie reprezinte un mesaj puternic pentru toți contractorii prezenți și viitori ai Romgaz, în sensul obligațiile asumate trebuie executate întocmai și la timp.”

În viitorul apropiat Romgaz va organiza o conferință de presă pe acest subiect.

Producătorul naţional de gaze Romgaz a semnat, în 2016, un contract în valoare de 268 de milioane de euro, fără TVA, cu firmele Duro Felguera şi Romelectro, pentru realizarea unei noi centrale pentru producerea energiei electrice în cadrul termocentralei Iernut.

Centrala ar fi trebuit să fie dată în folosinţă la începutul anului 2020, potrivit planurilor iniţiale.

BVBStiri BVB

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (03/08/2021)

Rezultate exprimare optiune conform Hotararea nr. 3 AGEA 27.04.2021

TRANSILVANIA BROKER DE ASIGURARE (TBK) (03/08/2021)

Convocare AGAE_07/08 Septembrie 2021

TERAPLAST SA (TRP) (03/08/2021)

Hotarare CA din 02.08.2021

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (03/08/2021)

Conferinta telefonica investitori si analisti - S1 2021

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (03/08/2021)

Solutionare definitiva litigiu KJK Balkan Holding S.a.r.l