Update articol:

ASF a avizat prelungirea mandatului de CEO al BVB pentru Adrian Tănase

Adrian Tănase, BVB: Obiectivele pentru 2022 - creșterea numărul de investitori și a numărului de companii prezente pe piața de capital și consolidarea rolului BVB în finanțările companiilor românești

Autoritatea de Supraveghere Financiară a avizat, ieri, prelungirea mandatului de CEO al Burse de Valori București pentru Adrian Tănase, până la finalul anului 2022, potrivit unui raport al operatorului de piață.

În noiembrie, Bursa de Valori Bucuresti a anunțat că mandatul lui Adrian Tanase in calitate de Director General, care urma sa expire la data de 23 ianuarie 2022, a fost prelungit pana la data de 31.12.2022. Potrivit unor surse din piață, boardul i-ar fi pus lui Adrian Tănase ținte legate de Contrapartea Centrală.

Conform calendarului anunțat, CCP-ul va fi funcțional în a doua parte a anului viitor.

Obiectivele pentru 2022 rămân cele legate de creșterea numărul de investitori și a numărului de companii prezente pe piața de capital și consolidarea rolului BVB în finanțările companiilor românești, ne-a spus Adrian Tănase, Director General Bursa de Valori București, într-un interviu acordat în exclusivitate, recent.

Bursa de Valori București a fost în 2021 opțiunea de finanțare pentru un număr de 27 de companii care au listat 33 emisiuni de obligațiuni corporative, precum și a 23 de companii care au ales să se listeze pe Piața Principală sau AeRO. Finanțările pe care cele 23 de companii le-au atras prin plasamente private și oferte publice de acțiuni se ridică la 234,8 milioane de euro. Obligațiunile corporative listate anul acesta însumează 942,5 milioane de euro, iar titlurile de stat 875,7 milioane de euro. Mai mult, din 2021 avem obligațiuni verzi la Bursă, precum și primele obligațiuni corporative corelate cu obiective de sustenabilitate.

BVB | Știri BVB

ALRO S.A. (ALR) (14/01/2022)

Stadiu litigiu Alro - Consiliul Concurentei

ALRO S.A. (ALR) (14/01/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)