Update articol:

ASF convoacă de urgenţă conducerea Euroins pentru clarificări

Vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Cristian Roşu, a anunţat convocarea de urgenţă a conducerii Euroins în urma informaţiilor conform cărora compania de asigurări ar fi încălcat regulamentul.

Domnia sa a declarat: ” În urma informaţiilor parvenite la ASF, pe multiple canale de comunicare, care semnalau posibile abateri de la reglementările în vigoare ale societăţii Euroins, în ceea ce priveşte instrumentarea şi lichiditatea daunelor pentru poliţele RCA, am convocat în regim de urgenţă conducerea societăţii pentru clarificări. După analiza datelor şi informaţiilor, conducerea societăţii Euroins a înţeles posibilul impact negativ care ar fi putut avea loc în situaţia existenţei deciziilor proprii şi a hotărât transmiterea în cursul zilei de astăzi, 28.11.2019, a unei instrucţiuni către toate compartimentele cu atribuţii în instrumentarea şi lichidarea daunelor, prin care să clarifice modul de operare, astfel încât posibilele abateri de la actele normative incidente să fie evitate”.

În acest context, un posibil impact asupra consumatorilor a putut fi evitat, în maxim 24h de la strângerea tuturor informaţiilor relevante, a precizat vicepreşedintele ASF.

Autoritatea ţine să transmită consumatorilor de produse de asigurare că este foarte preocupată de conduita în piaţa asigurărilor şi va inteveni în limita legii şi a competenţelor pe care le are, ori de câte ori constată abateri de la aceasta.

În această dimineaţă, Euroins a transmis: “În legătură cu informaţiile vehiculate în unele canale media în data de 27 noiembrie, Euroins Romania Asigurare-Reasigurare SA confirmă că va continua să îşi îndeplinească obligaţiile legale faţă de clienţii RCA prin asigurarea unui flux complet, pe întreg teritoriul României. Documentele interne publicate sunt versiuni preliminarii, incomplete, şi au fost folosite într-un context manipulativ”.

Reacțiile au venit după ce, în presă, au apărit informații că, printr-o notificare trimisă service-urilor care nu au contract încheiat cu Euroins şi propriilor angajaţi din teritoriu, asigurătorul RCA numărul doi pe piaţă a atras atenţia că persoanele care au RCA încheiat la Euroins nu mai au dreptul să ceară deplasarea constatatorului de daună la locul accidentului, iar autovehiculele avariate trebuie să se prezinte obligatoriu la un centru de daună Euroins, după cum a relatat economica.net.

Potrivit publicației, de asemnea, tariful de manoperă pe oră în service este plafonat la 65 de lei şi se solicită stabilirea unei liste de discount-uri pentru piesele auto, realizată în funcţie de anul de fabricaţie al maşinii. Aceste modificări aduse de Euroins au înfuriat un grup de service-uri, AutoCar, care a cerut ASF şi protecţiei consumatorilor ca asigurătorul să fie amenda şi să i se restricţioneze accesul la piaţă. 

BVBStiri BVB

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (22/09/2021)

Situatia inregistrarii la RC Bucuresti a hotararilor AGOA si AGEA din 10.09.2021

MECANICA FINA SA (MECE) (22/09/2021)

Completare Raport Anual 2020 - raport consolidat

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (22/09/2021)

Actualizarea componentei comitetelor consultative ale societatii

TRANSILVANIA BROKER DE ASIGURARE (TBK) (22/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

BURSA DE VALORI BUCURESTI SA (BVB) (22/09/2021)

Completarea ordinii de zi a AGEA din 20/21.10.2021