Update articol:

ASF: Eugen Voicu a demisionat din funcția de președinte Certinvest

Sursa Certinvest

Eugen Voicu, fondator și acționar majoritar al administratorului de fonduri Certinvest, a renunțat la funcția de președinte al companiei, după cum reiese dintr-un răspuns al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), transmis la solicitarea Financialintelligence.ro.

Pe site-ul Certinvest, Eugen Voicu apare drept președinte, în curs de avizare de către ASF.

Astăzi, ASF ne-a transmis: “Solicitarea SAI Certinvest de aprobare a domnului Voicu în funcția de membru al Consiliului de Administrație a rămas fără obiect, întrucât domnul Voicu și-a prezentat demisia din această funcție, conform adresei înaintată SAI Certinvest în data de 07.01.2019”.

În ultimii ani, Certinvest a fost în monitorizarea ASF, după ce aceasta i-a impus un plan de măsuri, în 2016, dar și unele sancțiuni în urma unor nereguli. La data respectivă, reprezentanții companiei au spus că sunt în acord cu aducerea la îndeplinire a aspectelor stabilite de Autoritatea de Supraveghere Financiară.

La finalul lunii noiembrie 2018, Certinvest avea în administrare active totale de 250,7 milioane lei, reprezentând o cotă de piață de 0,6%, potrivit datelor Asociației Administratorilor de Fonduri.