Update articol:

ASF îi retrage avizul lui Adrian Andrici pentru funcția de administrator SIF Oltenia

asf

Autoritatea de Supraveghere Financiară îi retrage avizul lui Adrian Andrici pentru funcția de administrator SIF Oltenia (SIF5), potrivit unui raport transmis Bursei de Valori București.

ASF a luat decizia după ce a constatat faptul că domnul Adrian Andrici membru al Consiliului de Administrație al S.I.F. Oltenia S.A., nu mai îndeplinește criteriile legale pentru această funcție, având în vedere că a demonstrat că, deși a absolvit în cadrul planului de inlegrare și formare profesională, conform obligației impuse de A.S.F. programe de pregătire profesională (organizate de IBR și, respectiv, de Centrul de Pregătire Financiară Milienium) nu a dovedit însușirea cunoștințelor necesare pentru îndeplinirea atribuțiilor corespunzătoare calității de membru al Consiliul de Administrație al S.I.F. Oltenia S.A. la un nivel adecvat, iar răspunsurile prezentate la întrebările adresate au fost sumare, incomplete, cu caracter general, iar în unele situații nu au putut fi oferite, reliefând astfel faptul că acesta nu cunoaște noțiuni esențiale cuprinse în legislație sau în documentele interne ale societății referitoare la cerințele organizatorice și legislative aplicabile funcției de membru al Consiliului de Administrație, aspecte esențiale cu privire modalitatea de administrare a unor riscuri ce pot exista la nivelul societății.

Potrivit ASF, în urma implementării planului de integrare și formare profesională impus de A.S.F., nu a fost constatată îmbunătățirea cunoștințelor necesare pentru exercitarea funcției de membru al Consiliului de Administrație.

Domnul Andrici Adrian nu a făcut dovada deținerii cunoștințelor necesare, care să conducă asigurarea unui management prudent, corect și eficient al S.I.F. OLTENIA S.A.,  mai arată ASF.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a instituit în sarcina S.I.F. Oltenia S.A. obligația membrilor Consiliului de Administrație de a se întruni, în termen de 5 zile de la comunicarea prezentei decizii, în vederea adoptării unei hotărâri cu privire Ia numirea unui administrator provizoriu sau convocarea adunării generale ordinare a acționarilor în vederea completării componenței consiliului de administrație, AGOA urmând a avea loc într-un termen ce nu poate depăși 50 de zile de la data comunicării prezentului act individual.

AGA SIF5 din 29 noiembrie 2020 a decis alegerea unui Consiliu de Administrație format din cinci membri – Cristian Bușu, Cioaca Sorin Iulian, Trifu Mihai, Andrici Adrian, Matei Codrin.

BVBStiri BVB

TERAPLAST SA (TRP) (24/09/2021)

Hotarari CA 24.09.2021

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/09/2021)

Infiintarea Filialei Fabrica de Prelucrare a Concentratelor de Uraniu-Feldioara

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (24/09/2021)

Raport consolidat - S1 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/09/2021)

Informatii referitoare la desfasurarea AGA din 29 septembrie 2021

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (24/09/2021)

Numire Administratori provizorii