Update articol:

ASF l-a avizat pe Dragoș Neacșu în calitate de administrator provizoriu la Depozitarul Central

Dragoș Neacșu

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis autorizarea lui Dragoș Neacșu în calitate de administrator provizoriu al societății Depozitarul Central, potrivit unui comunicat.

Dragoș Neacșu, fost CEO Erste Asset Management, a fost ales în boardul Bursei de Valori București în noiembrie 2019. El intră acum și în boardul Depozitarului, în locul lui Adrian Tănase, care s-a retras în noiembrie 2021.

Din CA-ul Depozitarului, mai fac parte  Mihai Fercală (Presedinte, membru independent), Robert Cosmin PANA (Vicepresedinte), Laurentiu RIVIS (Vicepresedinte, membru independent),  Claudia-Gabriela IONESCU (Secretar General), Cecilia MANTA (Membru), Adrian SIMIONESCU (Membru independent), Oana Madalina Dumitrascu (Membru Independent),  Serban Valentin MARIN (Membru independent).

Recent, Autoritatea de Supraveghere Financiară a avizat prelungirea mandatului de CEO al Bursei de Valori București pentru Adrian Tănase, până la finalul anului 2022, potrivit unui raport al operatorului de piață.

În noiembrie, Bursa de Valori Bucuresti a anunțat că mandatul lui Adrian Tanase in calitate de Director General, care urma sa expire la data de 23 ianuarie 2022, a fost prelungit pana la data de 31.12.2022. Potrivit unor surse din piață, boardul i-ar fi pus lui Adrian Tănase ținte legate de Contrapartea Centrală, unde este și președinte. Conform calendarului anunțat, CCP-ul va fi funcțional în a doua parte a anului viitor.

Depozitarul Central este o institutie fundamentala a pietei de capital din Romania, membra a grupului Bursa de Valori Bucuresti, care asigura deschiderea si administrarea conturilor de instrumente financiare in cadrul sistemului RoClear, la cel mai inalt nivel si inregistrarea initiala a instrumentelor financiare in sistemul RoClear.

BVB | Știri BVB

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (20/05/2022)

Notificare prag detineri/vot > 5%

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (20/05/2022)

Comunicat referitor tarife transport

Digi Communications N.V. (DIGI) (20/05/2022)

Optiuni pe actiuni acordate catre administratori si angajati

ROMCARBON SA (ROCE) (20/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (20/05/2022)

Hotarare CA privind aprobarea comitetelor consultative