Update articol:

ASML admite că a fost victima spionajului în 2015, implicând angajați din China, dar infirmă că ar fi fost ținta unei “conspirații naționale”

ASML.com ASML.com

Compania olandeză ASML, cel mai mare producător de echipamente pentru manufacturarea cipurilor din lume, a anunţat, ieri, că a fost victimă a spionajului corporativ în 2015, implicând angajați din țări precum China, dar a spus că nu a fost ținta unei “conspirații naționale”, potrivit Reuters. 

ASML a declarat că făptașii au sustras “fișiere mari” pe stick-uri de memorii din filiala software din Silicon Valley, care dezvoltă software pentru optimizarea mașinilor. Compania susţine că,  de atunci, a luat măsuri pentru a face aceste furturi mult mai dificile.

În urma publicării unui articol în cotidianul olandez Financieele Dagblad (FD), care a anunţat că ASML a fost victimă a spionajului chinez, directorul executiv Peter Wennink  a precizat:  “Sugestia că am fost într-un fel o victimă a unei conspirații naționale este greșită. Ne displac orice aluzii că astfel de evenimente ar trebui să aibă implicații pentru ASML care desfășoară activități în China. A fost o întâmplare că unii dintre indivizi (implicați în furt) au fost  cetățeni chinezi “.

Compania olandeză a salutat, recent, un acord chino-european, care a promis că Beijingul nu va mai forța companiile străine să împărtășească informaţii  sensibile atunci când operează în China.

Ziarul Financieele Dagblad a anunţat, ieri, că angajaţi chinezi ai companiei olandeze ASML au furat secrete comerciale privind echipamentele fabricate de companie, provocându-i un prejudiciu de mai multe sute milioane de euro.

Publicaţia a scris că informaţiile despre tehnologia utilizată de ASML a fost sustrase de angajaţi chinezi de rang înalt de la Departamentul de cercetare şi dezvoltare şi au fost divulgate guvernului chinez.

BVB | Știri BVB

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (28/06/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (28/06/2022)

Act aditional Contract de imprumut cf. art. 234 lit. i Reg. 5 din 2018

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (28/06/2022)

Tranzactii de tipul celor enumerate la art. 19 din Reg. privind abuzul de piata

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (28/06/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 20.06.2022 - 27.06.2022