Update articol:

Asociaţia Salvaţi Bucureştiul: Sentinţa Tribunalului Bucureşti din luna martie privind suspendarea lucrărilor la One Floreasca este în continuare executorie

Sentinţa Tribunalului Bucureşti din luna martie privind suspendarea lucrărilor la One Floreasca este în continuare executorie, ne-a transmis  Oana Poenaru, președintele Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul.

Reacţia domniei sale vine după ce, ieri, compania ”One Floreasca City” a anunţat  că Tribunalul București a decis în data de 9 mai să respingă cererea de suspendare a Autorizației de Construire și a Certificatului de Urbanism, în baza cărora compania One Mircea Eliade Properties începuse lucrările la proiectul ”One Floreasca City” pe amplasamentul vechii fabrici Automatica, (str. Calea Floreasca nr. 159 – 165). 

Tribunalul București a decis: proiectul One Floreasca City poate continua

 

În replică,  Oana Poenaru, președintele Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, ne-a declarat: “Afirmația companiei One Floreasca cum că lucrările pot continua este greșită din punct de vedere juridic, căci sentința din luna martie 2019, prin care lucrările au fost suspendate, este în continuare executorie.

Asociația Salvați Bucureștiul nu a fost parte în dosarul despre care este vorba în articol, acesta fiind un alt dosar decât cel în care Tribunalul București a dispus suspendarea PUZ-ului, Acordului de mediu și a Autorizației de construire ale proiectului din Floreasca. Pentru claritate, dosarul în care Asociația Salvați Bucureștiul este reclamant și care s-a soldat cu suspendarea lucrărilor are numărul 26421/3/2018, iar dosarul despre care se vorbește în articol are numărul 6471/3/2018 și a fost inițiat de alte asociații. Dosarul în care Asociația Salvați Bucureștiul este reclamant a avut ca obiect suspendarea a 3 acte, PUZ-ul, acordul de mediu și autorizația de construire, în timp ce dosarul despre care se vorbește în articol a avut ca obiect suspendarea a două acte, autorizația de contruire și certificatul de urbanism”.

Oana Poenaru susţine că sentinţa la care face referire compania One Floreasca este pronunțată într-un alt dosar cu alte părți și alt obiect şi nu are niciun efect asupra sentinței inițiale.

Ieri, ”One Floreasca City” a precizat: ” Tribunalul București a respins în totalitate cererea de chemare în judecată, ceea ce echivalează cu faptul că pentru actele atacate nu a fost reținut nici măcar un singur motiv de nelegalitate. În plus, respingerea acestei cereri de suspendare arată că instanța nu a reținut nici existența vreunei «pagube iminente», așa cum, cu rea credință, au susținut cele două Asociații amintite. (…) Asociația Mișcarea Civică Miliția Spirituală alături de Asociația Pentru Conservarea Integrată a Patrimoniului Național și Cultural solicitaseră instanței suspendarea autorizației de construire”.

Asociaţia Salvaţi Bucureştiul a anunţat la începutul lunii martie că Tribunalul Bucureşti a suspendat planul urbanistic zonal, acordul de mediu și autorizația de construire obținută de dezvoltatorul imobiliar One United și de  Auchan pentru proiectul imobiliar “One Floreasca City”, care prevede construirea a trei turnuri – două de 15 etaje și unul de 20 etaje, dar și o clădire de birouri de 16 etaje – lângă Hala Ford din Floreasca, care este monument istoric, pe fosta platformă Automatica. Investiţia se ridică la peste 100 de milioane de euro. 

Procesul a fost intentat de Asociațiile Salvați Bucureștiul și SOS Oraşul Bucureștiul, la cererea locuitorilor din zonă. 

Nicușor Dan, vicepreședintele Asociației Salvați Bucureștiul, a declarat:
”Suntem în Floreasca și această zonă este sufocată de trafic și zgomot. În aceste condiții, a amplasa aici trei blocuri între 16 și 20 de etaje de etaje locuit şi un bloc de birouri de 20 de etaje și un hipermarket, cu un estimativ de 1.200 de mașini care să vină zilnic aici, însemnă să blochezi și mai mult zona. Acesta este motivul pentru care oamenii din cartier s-au mobilizat și au făcut mai multe acțiuni de protest, au participat la dezbaterile publice de la autorităţi, nimeni nu i-a ascultat și atunci în întâmpinarea lor am făcut un demers în instanță, am atacat trei acte. PUZ-ul dat în 2011, în mandatul lui Oprescu, acordul de mediu dat la sfârşitul anului 2017 și autorizația de construire dată la începutul anului 2018, de Gabriela Firea. Tribunalul București a decis suspendarea lor”.

BVB | Știri BVB

ALRO S.A. (ALR) (27/06/2022)

Vimetco Extrusion prima bara extrudata intr-o noua linie automata

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/06/2022)

Finalizarea ofertei publice de cumparare

TERAPLAST SA (TRP) (24/06/2022)

Desemnare agent de plata pentru dividende 2021

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (24/06/2022)

Acceptare mandate membri provizorii Directorat