Update articol:

Astăzi a fost semnat Contractul de finanțare care asigură 140 de milioane de lei din fonduri guvernamentale pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere din Sudul litoralului

  • Ana-Maria Vătămanu (ADDJC): În mai puțin de doi ani, constănțenii și turiștii vor avea două rute noi pe care le vor putea folosi pentru a ajunge în Sudul litoralului.

Contractul de finanțare care asigură 140 de milioane de lei din fonduri guvernamentale pentru dezvoltarea celui mai amplu proiect de infrastructură rutieră din Sudul litoralului, a fost semnat astăzi. Este cel mai mare proiect din programul Anghel Saligny și primul proiect dezvoltat exclusiv de o asociație de dezvoltare intracomunitară, anunță reprezentanții ADDJC, asociația de dezvoltare care derulează această investiție.

”Proiectul este o premieră pentru Constanța, un județ cu deficit enorm în dezvoltarea drumurilor județene. Pe scurt, vom construi 34,6 km de drum, prin două proiecte în valoare cumulată de 140 de milioane de lei. Este o recuperare semnificativă a unui decalaj istoric. În județ avem 104 km de drumuri de pământ”, a subliniat președintele ADDJC.

Localitățile Tuzla și Biruința (DJ391) vor fi conectate de un drum modern de circa 11 km. Al doilea tronson de drum modernizat leagă localitățile Techirghiol și Arsa. Ambele variante vor fi folosite pentru a fluidiza traficul către localitățile din Sudul litoralului. Aglomerația din zona localităților Eforie – Tuzla va fi eliminată, inclusiv sau mai ales în vârfurile de sezon.

Președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă a spus cu această ocazie: ”Am pus în practică o soluție de bun simț atât pentru locuitorii din Sudul Litoralului cât și pentru zecile de mii de turiști care pierd ore întregi în traficul de sezon, doar pentru a ajunge la cazare. Simplu spus, această investiție nouă face practicabile și utile două rute noi către Mangalia, stațiunile din Sud și Vama Veche”.

”Investiția de 140 de milioane de lei are un efect major de multiplicare. Drumurile vor fi folosite de localnici și sunt sigur că o creștere economico-socială în zonă nu va întârzia să apară, dar să nu uităm de zecile de mii de turiști care merg spre Sudul Litoralului și pierd ore întregi blocați în trafic”, a explicat deputatul PNL, președintele filialei județene PNL Constanța.

Datele publice arată că 104 km de drumuri județene din Constanța sunt încă din pământ. Prin cele două proiecte,  aproape jumătate din acest decalaj va fi recuperat pe parcursul următorului an și jumătate. Cele două tronsoane de drum totalizează 34,6 Km.

”Ne așteptăm ca în mai puțin de doi ani, cele două tronsoane de drum să fie date în folosință. Vreau să subliniez că actualul proiect este complementar cu varianta ocolitoare Techirghiol și cu infrastructura existentă în prezent. Trebuie să recunoaștem că avem o responsabilitate de a recupera ce nu s-a făcut ”, a punctat Bogdan Huțucă.

Proiectele „Modernizare DJ391, tronson Tuzla – Biruința” și „Modernizare DJ393, tronson Techirghiol – Arsa” au fost selectate spre finanțare prin Ordinul Ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației nr. 87021_8323/26.07.2022 și 87021_8324/26.07.2022 și reprezintă cea mai mare investiție din programul Anghel Saligny.

 

BVB | Știri BVB

Obligatiuni Autonom Services 2024 (AUT24E) (14/06/2024)

Numire intermediar emisiune obligatiuni

Obligatiuni Autonom Services 2026 (AUT26E) (14/06/2024)

Numire intermediar emisiune obligatiuni

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (14/06/2024)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni