Update articol:

Atenienii, atenţionaţi să rămână în spaţii închise după ce fumul de la incendiile de vegetaţie s-a răspândit în capitală

Operatorul de distribuţie a energiei electrice IPTO încerca să restabilească alimentarea unor zone din regiunea metropolitană după ce incendiul a produs avarii la reţea.

 

Autorităţile elene le-au transmis locuitorilor din Atena să rămână miercuri în spaţii închise după ce un nor de fum dens degajat de incendiile de vegetaţie care fac ravagii la nord de capitală a acoperit cerul, relatează miercuri Reuters, potrivit Agerpres.

Peste 500 de pompieri, asistaţi de nouă elicoptere, cinci avioane, poliţie şi armată, se luptă cu flăcările pe versanţii inferiori ai Muntelui Parnitha, la periferia oraşului, într-o zonă cu vegetaţie bogată din regiunea Acharnes.

”Incendiul face ravagii în continuare, pe un perimetru foarte mare, iar nivelul de căldură este foarte intens”, a declarat un reprezentant al departamentului de pompieri.

În pofida arşiţei şi a vremii sufocante, Observatorul naţional a recomandat populaţiei din oraş să ţină ferestrele închise şi să reducă deplasările în exterior din cauza prezenţei în atmosferă a particulelor dăunătoare.

 

Temperaturile au depăşit 40 de grade Celsius, însă ministrul adjunct al Protecţiei Civile, Nikos Hardalias, a declarat că situaţia pare să se fi îmbunătăţit uşor miercuri, datorită reducerii intensităţii vântului şi a umidităţii mai ridicate.

Pe un front flăcările erau puternice, însă alte trei zone ale incendiului dădeau semne de atenuare şi nu a fost raportată nicio victimă.

Incendiul a izbucnit marţi în localitatea Varympompi, la o distanţă de 20 de kilometri nord de centrul capitalei Atena. Alimentate de temperaturile deosebit de ridicate, flăcările s-au răspândit în comunităţile învecinate, mistuind case şi maşini şi forţându-i pe locuitori să fugă.

 

”Slavă Domnului că până în prezent nu am avut pierderi de vieţi umane”, a declarat premierul Kyriakos Mitsotakis, miercuri dimineaţă, în urma unei vizite în zonele afectate.

Operatorul de distribuţie a energiei electrice IPTO încerca să restabilească alimentarea unor zone din regiunea metropolitană după ce incendiul a produs avarii la reţea.

Europa este afectată de o vară cu fenomene meteorologice extreme, de la inundaţii grave în nord la valuri de caniculă intensă şi incendii în zona mediteraneană, unde Grecia şi Turcia s-au luptat în ultima săptămână cu mai multe focare.

BVB | Știri BVB

OMV PETROM S.A. (SNP) (03/10/2022)

Raport tranzactii cu parti afiliate 29 august - 2 octombrie 2022

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (03/10/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 26.09.2022-30.09.2022

FONDUL DESCHIS DE INVESTITII ETF BET PATRIA-TRADEVILLE (TVBETETF) (03/10/2022)

Notificare cu privire la numarul de titluri de participare aflate in circulatie

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (03/10/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 26 - 30 septembrie 2022