Update articol:

Aurul trece de 1400 de dolari/uncie, maximul ultimilor aproape șase ani

Sursa opiniibnr.ro

Cotațiile aurului au crescut pentru a doua zi consecutiv vineri, atingând niveluri nevăzute de aproape 6 ani, potrivit CNBC.

Aurul spot a crescut cu 1,3%, până la aproximativ 1,405.83 USD / uncie, depășind nivelul de 1.400 dolari pentru prima dată din septembrie 2013. De asemenea, contractele futures pe aur au crescut cu 0.92% până la 1.409,70 USD / uncie.

Aurul urcase și cu o zi înainte, după ce Federal Reserve a lăsat loc pentru o eventuală reducere a dobânzii în viitor, ceea ce a dus randamentul la titlurile de stat pe 10 ani sub 2% – un nivel psihologic cheie – pentru prima dată din noiembrie 2016.

„Prețurile aurului s-au redresat  și credem că această creștere ar putea fi durabilă”, au scris într-o notă strategi de la DBS Group Research din Singapore: „Creșterea tensiunilor politice, randamentele scăzute ale obligațiunilor și (un dolar american) pe punctul inversării trendului ar trebui să facă restul anului 2019 foarte interesant pentru metalul prețios”.

De asemenea, joi, președintele Băncii Centrale Europene, Mario Draghi, a declarat că „în cazul în care situația economică se va înrăutăți în următoarele luni, vor fi necesare stimulente suplimentare”. Guvernatorul băncii japoneze, Haruhiko Kuroda, a indicat, de asemenea, joi că banca centrală „va lua în considerare stimularea suplimentară fără ezitare” – dacă economia va pierde impulsul spre atingerea țintei de inflație de 2% din ce în ce mai evazivă.

De asemenea,  analiștii de la Citi au actualizat țintele pentru aur pe termen lung: „Am publicat în ianuarie un preț țintă de 1.400 de dolari / uncie, în 6-12 luni, iar acum îl actualizăm spre o țintă de 1.450 de dolari în trei luni, în funcție de deciziile FED din luna iulie”.