Update articol:

Autoritatea Bancară Europeană verifică planurile de urgenţă ale instituţiilor financiare

eba.europa.eu eba.europa.eu

Autoritatea Bancară Europeană (EBA) a anunţat marţi că vrea să se asigure că instituţiile financiare pot continua să opereze în timpul crizei provocate de epidemia de coronavirus (Covid-19) şi este în contact cu membrii săi în privinţa măsurilor necesare, transmite Reuters.

“Ne concentrăm în prezent pe planurile de urgenţă ale băncilor şi pe capacitatea lor de a asigura continuitatea afacerilor, care sunt extrem de importante în acest moment”, a afirmat un purtător de cuvânt al EBA, citat de Agerpres.

Acesta a adăugat: “Suntem în contact strâns cu membrii noştri pentru a discuta evoluţiile şi măsurile necesare ce urmează să fie adoptate”.

Oficialii francezii au cerut luni EBA să amâne testele de stres ce urmau să fie derulate anul acesta în rândul băncilor europene.

Băncile europene au decis să extindă măsurile de urgenţă destinate combaterii răspândirii coronavirusului, un exemplu fiind grupul german Deutsche Bank care a anunţat marţi că va diviza operaţiunile de trading în mai multe locaţii din Frankfurt după ce un angajat a fost testat pozitiv.

Fondul de private equity KKR & Co Inc a anunţat luni îşi închiderea temporară a birourilor sale din Londra, după ce un angajat a fost depistat pozitiv.

Răspândirea epidemiei de coronavirus începe să afecteze operaţiunile companiilor din sectorul financiar, devenind o nouă povară care se adaugă situaţiei fragile în care se află economia mondială.

Traderii de la marile bănci din lume au început să renunţe la birourile lor din centrul oraşelor pentru a lucra de la birouri amplasate în zona suburbană unor metropole precum New York şi Londra.

BVB | Știri BVB

BRK Argint Turbo Short 23 (BKSLVTS4) (02/12/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 02 si 05 Decembrie 2022

BRK Dow Turbo Short 34350 (BKDOWTSD8) (02/12/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 02 si 05 Decembrie 2022

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (02/12/2022)

Semnare Memorandum de Intelegere privind Coridorul Vertical