Update articol:

Autorităţile americane trimit mesaje de siguranță pe fondul penuriei de combustibil: „Nu umpleți pungile de plastic cu benzină” (video)

Comisia SUA pentru Siguranța Produselor de Consum (USCPSC) a transmis astăzi un nou avertisment, sfătuind persoanele care intră în panică să acumuleze benzină „să nu umple pungile de plastic” cu combustibil și să „folosească doar recipiente aprobate”.

Avertismentul vine după ce mai mulți oameni au fost surprinși pe camerele video, umplând pungile de plastic cu benzină.

USCPSC spune că este de bun simț să se folosească un recipient de benzină aprobat, „dar când oamenii sunt disperați, nu mai gândesc clar”.

Benzinăriile din Florida până în Virginia nu mai au combustibil, iar prețurile la pompă au crescut, întrucât atacul cibernetic asupra celei mai mari conducte de combustibil din SUA durează deja de cinci zile.

Marți seară, 17 state și Washington DC au declarat stare de urgență pentru a soluționa lipsa de combustibil.

Administrația Biden preconizează că oleoductul Colonial va reporni până la sfârșitul  săptămânii și a îndemnat șoferii să nu intre în panică. „Le cerem oamenilor să nu îşi facă provizii de benzină”, a declarat secretarul american pentru energie, Jennifer Granholm, reporterilor de la Casa Albă. „Lucrurile vor reveni la normal în curând”.

Colonial a declarat că se fac progrese și se așteaptă să repornească o mare parte a conductei mai târziu în această săptămână, în weekend.

“Se acordă prioritate piețelor care se confruntă cu constrângeri de aprovizionare și / sau care nu sunt deservite de alte sisteme de livrare a combustibilului”, a declarat Colonial într-un comunicat.

 

SUA: Galonul de benzină a ajuns la trei dolari din cauza opririi oleoductelor Colonial

 

 

 

 

BVB | Știri BVB

UZTEL S.A. (UZT) (06/12/2021)

Hotarari AGA O & E din 06.12.2021

ROMCAB SA (MCAB) (06/12/2021)

Notificare SSIF Goldring SA - rezultatele ofertei publice de preluare ROMCAB SA