Update articol:

Autorităţile americane vor să aprobe vaccinul Pfizer Covid pentru copiii de 12 ani, în cursul acestei săptămâni

vaccin coronavirus, vaccinare, efecte secundare ale vaccinului pixabay.com
  • Se așteaptă ca FDA să autorizeze vaccinul Pfizer Covid-19 pentru copiii cu vârsta de cel puțin 12 ani până săptămâna viitoare.

  • Anunțul urmează să apară abia la o lună, după ce compania a constatat că vaccinul, care este deja autorizat pentru cei cu vârsta de peste 16 ani, a oferit  protecție grupului mai tânăr.

  • Acțiunea FDA va fi urmată de o ședință a unui comitet consultativ federal pentru vaccinuri, pentru a discuta dacă se recomandă vaccinarea  copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani.

 

Administrația americană pentru alimente și medicamente (FDA) este de așteptat să autorizeze vaccinul Pfizer Covid-19 pentru tineri cu vârsta peste 12 ani până săptămâna viitoare, potrivit unui oficial federal și unei persoane familiare cu situaţia, stabilind deja vaccinuri pentru mulți înainte de începutul următorului an scolar, potrivit CNBC.

Pfizer a solicitat autorizaţia de utilizare de urgenţă pentru vaccinul său spre a fi administrat copiilor şi adolescenţilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, potrivit CNN care citează un oficial guvernamental.

”Administraţia americană pentru alimente şi medicamente (FDA) va trebui să îşi modifice reglementarea privind autorizarea de utilizare de urgenţă a vaccinului, însă procesul ar trebui să fie simplu”, a relatat CNN.

Anunțul urmează să apară abia la o lună după ce compania a constatat că vaccinul său, care este deja autorizat pentru cei cu vârsta de 16 ani, a oferit protecție grupului mai tânăr.

Oficialul federal a declarat că agenția ar trebui să își extindă autorizația de utilizare de urgență pentru vaccinul cu două doze Pfizer până la începutul săptămânii viitoare și poate chiar mai devreme. Persoana familiarizată cu procesul, care a vorbit sub condiția anonimatului, a confirmat calendarul și a adăugat că este de așteptat ca FDA să aprobe utilizarea Pfizer pentru copii chiar mai mici cândva în această toamnă.

Acțiunea FDA va fi urmată de o ședință a unui comitet consultativ federal pentru vaccinuri, pentru a discuta dacă se recomandă vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani. Procesul de vaccinare ar putea începe după ce Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor adoptă recomandarea comitetului. Acești pași ar putea fi finalizați în câteva zile.

New York Times a anunţat pentru prima dată despre calendarul preconizat pentru autorizare.

Pfizer a publicat la sfârșitul lunii martie rezultatele preliminare ale unui studiu de vaccin pe 2.260 de voluntari americani cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, care arată că nu au existat cazuri de Covid-19 în rândul adolescenților complet vaccinați, comparativ cu 18 dintre cei cărora li s-au administrat vaccinuri fictive.

Copiii au avut efecte secundare similare cu adulții tineri, a spus compania. Principalele efecte secundare sunt durerea, febra, frisoanele și oboseala, în special după a doua doză. Studiul va continua să urmărească participanții timp de doi ani pentru mai multe informații despre protecția și siguranța pe termen lung.

Pfizer nu este singura companie care încearcă să scadă limita de vârstă pentru vaccinul său. Rezultatele unui studiu Moderna sunt, de asemenea, așteptate până la jumătatea acestui an, la tinerii cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani.

Extinderea vaccinării la adolescenţi ar putea deschide campania americană de vaccinare către alte câteva milioane de persoane.

Potrivit informaţiilor oficiale, rata de vaccinare a atins un nivel maxim în jurul datei de 11 aprilie peste Atlantic şi, deşi 55% dintre adulţi au primit până în prezent una sau două doze, mai este încă drum lung de parcurs până la atingerea imunităţii colective.

Însă, o nouă provocare a apărut între timp: vaccinarea celeilalte jumătăţi de populaţie, care încă ezită.

Dintre alegătorii republicani, 29% afirmă că nu se vor vaccina niciodată, comparativ cu 5% dintre democraţi şi 9% dintre independenţi, potrivit unui sondaj recent al Kaiser Family Foundation.

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (27/03/2023)

Notificare rascumparare actiuni proprii 20 - 24 martie 2023

MedLife S.A. (M) (27/03/2023)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 20 - 24 martie 2023

BANCA TRANSILVANIA S.A. (TLV) (27/03/2023)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 20.03.-24.03.2023