Update articol:

Pfizer spune că vaccinul Covid este 100% eficient la copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani

Pfizer

* Pfizer a declarat că vaccinul său împotriva coronavirusului a fost 100% eficient în prevenirea Covid-19 la copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani.
* Pfizer intenționează să prezinte noile date despre vaccin la FDA „cât mai curând posibil”, a spus CEO-ul Albert Bourla.
*Copiii din grupa de vârstă ar putea fi eligibili pentru vaccin înainte de noul an școlar.

 

Compania Pfizer a anunțat astăzi că vaccinul Covid-19 a fost 100% eficient într-un studiu realizat pe adolescenți cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, potrivit CNBC.

CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a declarat că Pfizer intenționează să prezinte noile date privind acest vaccin, care este dezvoltat în parteneriat cu producătorul de medicamente german BioNTech, către Administrația pentru Alimente și Medicamente și alte organisme de reglementare „cât mai curând posibil”, cu speranța că elevii din grupa de vârstă se vor putea vaccina înainte de anul școlar următor.

„Împărtășim urgența de a extinde autorizația de utilizare a vaccinului nostru la populațiile mai tinere și suntem încurajați de datele studiilor clinice de la adolescenți cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani ”, a spus Bourla într-un comunicat de presă.

În procedură au intrat  2.260 de participanți în Statele Unite. Au fost observate 18 infecții cu Covid-19 confirmate în grupul placebo și nu s-au confirmat infecții în grupul care a primit vaccinul, a spus compania. Acest lucru a dus la o eficacitate a vaccinului de 100%, a spus Pfizer, adăugând că vaccinul a fost, de asemenea, bine tolerat, cu efecte secundare în general compatibile cu cele observate la adulți.

Compania a mai spus că vaccinul a provocat un răspuns „robust” la anticorpi la copii, depășind pe cei dintr-un studiu anterior cu vârste între 16 și 25 de ani. Vaccinarea copiilor este crucială pentru a pune capăt pandemiei, spun oficialii din sănătatea publică și experții în boli infecțioase.

Copiii reprezintă aproximativ 20% din populația SUA, potrivit datelor guvernamentale. Între 70% și 85% din populația SUA trebuie vaccinată împotriva Covid pentru a obține imunitatea generală.

Dr. Scott Gottlieb, fost comisar la FDA, a declarat că se așteaptă ca agenției SUA să ia aproximativ o lună pentru a revizui noile date. Dacă procesul FDA merge bine, vaccinul ar putea fi disponibil pentru copii între 12 și 15 ani până în toamnă, a declarat el pentru CNBC.

Isaac Bogoch, specialist în boli infecțioase, a numit rezultatele „o veste minunată”, spunând că este un „pas uriaș” în protejarea mai multor persoane împotriva virusului și creșterea siguranței școlilor pentru copii. „Vorbim despre îmbunătățirea siguranței activității pentru tineri, cum ar fi sporturile,  activitățile extrașcolare”.

Vaccinul Pfizer a fost deja autorizat pentru utilizare în SUA la persoanele cu vârsta peste 16 ani. Studiile clinice de testare a vaccinului la copii, ale căror sisteme imune pot răspunde diferit față de adulți, trebuiau încă finalizate.

 

BVB | Știri BVB

MedLife S.A. (M) (03/10/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 26 - 30 septembrie 2022

E-mini S&P 500 TURBO LONG 0.01/ 3,350/3,450 (EBSPTL48) (03/10/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 03 si 04 Octombrie 2022

TERAPLAST SA (TRP) (03/10/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 26 septembrie - 30 septembrie 2022

OMV PETROM S.A. (SNP) (03/10/2022)

OMV Petrom si Complexul Energetic Oltenia investesc in energia fotovoltaica