Update articol:

Autoritățile din Kazahstan: Informațiile despre întârzierea vagoanelor rusești cu cărbune de către Kazahstan sunt false

Informațiile transmise de agenția ucraineană UNIAN despre întârzierea vagoanelor rusești cu cărbune de către Kazahstan sunt false, a anunțat pe site-ul propriu Ministerul Industriei și Dezvoltării Infrastructurii din Republica Kazahstan.

Autoritățile din Kazahstan spun: “În spațiul media al CSI, informații false se răspândesc în mod activ conform cărora Kazahstanul ar fi blocat pe calea ferată 1.700 de vagoane cu cărbune rusesc pe teritoriul său.

În acest sens, Comitetul de transport al Ministerului Industriei și Dezvoltării Infrastructurii din Republica Kazahstan declară oficial: aceste mesaje sunt false.

De fapt, pe teritoriul Kazahstanului nu există 1.700 de vagoane cu cărbune rusesc. Pe șinele Căilor Ferate Ruse nu există vagoane cu cărbune care să meargă în direcția Kazahstanului sau din Republica Kazahstan”.

Ministerul Industriei și Dezvoltării Infrastructurii al Republicii Kazahstan consideră informațiile false despre întârzierea vagoanelor de tranzit rusești ca o manipulare deliberată menită să discrediteze parteneriatele de bună vecinătate dintre cele două țări.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Kazahstan reamintește responsabilitatea difuzării de informații false cu bună știință, prevăzută atât de legislația kazahă, cât și de cea rusă. Mass-media autorizată, pentru a evita situațiile neplăcute, este sfătuită să verifice din nou orice astfel de mesaje.

 

Rusia suspendă transportul de petrol kazah; Kazahstan blochează 1700 de vagoane de cărbune, care aveau ca destinație Rusia

BVB | Știri BVB

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (30/09/2022)

Raport consolidat pentru semestrul I 2022

PATRIA BANK S.A. (PBK) (30/09/2022)

Modificari in conducerea societatii

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (30/09/2022)

Autorizarea unui membru al Consiliului de Administratie

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (30/09/2022)

Alegere Presedinte CA si Comitete consultative