Update articol:

Rusia suspendă transportul de petrol kazah; Kazahstan blochează 1700 de vagoane de cărbune, care aveau ca destinație Rusia

Sursa Pixabay

Rusia a suspendat transportul de petrol din Kazahstan exportat în Europa prin portul Novorossiysk, a anunţat Kommersant, potrivit presei internaţionale.

Potrivit Nexta, la rândul lor, cei din Kazahstan au blocat 1700 de vagoane de cărbune, care aveau ca destinație Rusia.

Peste 50 de obiecte care ar putea fi dispozitive explozive din perioada celui de-al Doilea Război Mondial au fost găsite în apele portului Novorossiysk, susţin sursele citate de Kommersant. După descoperirea acestora, zona de apă a portului a fost închisă și, ca urmare, Consorțiul Caspian Pipeline, care furnizează petrol din Kazahstan pentru export, a suspendat activitatea.

Lucrările de deminare a zonei de apă sunt programate pentru 20 iunie. Acestea pot dura până la sfârșitul lunii, a spus administrația portului Novorossiysk.

Kazahstanul furnizează anual 67 de milioane de tone de petrol prin Rusia către Europa.

Autoritățile din Kazahstan: Informațiile despre întârzierea vagoanelor rusești cu cărbune de către Kazahstan sunt false

 

Consorțiul Caspian Pipeline a oprit deja operațiunea cu aproximativ 3 luni în urmă, când conducta a fi fost avariată în timpul unei furtuni. Potrivit experților, piața mondială a pierdut aproximativ 1 milion de barili de petrol pe zi în cele trei săptămâni de lucrări de reparații.

Ministrul Energiei al Kazahstanului, Bolat Akchulakov, a declarat că suspendarea temporară a transportului de petrol nu va afecta exporturile de petrol ale țării.

 

 

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (08/12/2023)

Decontarea si plata tranzactiilor aferente ofertei publice de cumparare

COMPA S. A. (CMP) (08/12/2023)

Notificare prag detineri/vot >15%

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (08/12/2023)

Notificare prag detineri/vot <5%

COMPA S. A. (CMP) (08/12/2023)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014