Update articol:

Averea lui Warren Buffett se ridică la 117 miliarde de dolari, ceea ce îl face din nou unul dintre cei mai bogați 5 oameni din lume

averea lui Warren Buffett Warren Buffett - Sursa Facebook

Warren Buffett este din nou unul dintre cei mai bogați cinci oameni din lume, anunţă CNBC.

Averea de 117 miliarde de dolari a legendarului investitor în vârstă de 91 de ani îl plasează doar în urma lui Elon Musk, Jeff Bezos, Bernard Arnault și Bill Gates în clasamentul global al averii, conform indicelui Bloomberg Billionaires.

Spre deosebire de ceilalți membri ai top 5, care au pierdut cu toții bani în acest an, averea lui Buffett a crescut cu 7,8 miliarde de dolari în 2022. În comparație, Musk, cel mai bogat om din lume, a pierdut 62 de miliarde de dolari, în timp ce Gates a pierdut 12,5 miliarde de dolari.

Interesant este că pierderea bogăției de către alții, mai degrabă decât o creștere a propriei sale averi, l-a catapultat pe Buffett înapoi pe locul cinci, mai scrie CNBC. Mark Zuckerberg, care avea o avere netă de peste 120 de miliarde de dolari în ianuarie, și-a văzut-o scăzând cu 54 de miliarde de dolari, în condițiile în care acțiunile Facebook au fost lovite în acest an.

Alți directori din domeniul tehnologiei care au fost anterior în top 10, cum ar fi fondatorii Google Larry Page și Sergey Brin, fostul CEO al Microsoft Steve Ballmer și fondatorul Oracle, Larry Ellison, ar fi fost cu toții înaintea lui Buffett dacă nu ar fi avut lovituri substanțiale ale averii lor nete din cauza scăderii acțiunilor de tehnologie în acest an.

Acțiunile Berkshire Hathaway ale lui Buffett au crescut cu peste 7% până în acest an, în mare parte datorită credinței investitorului în diversificare. Deși 44% din portofoliul Berkshire este alcătuit din Apple – care la rândul său a scăzut cu 10% în acest an – este diversificat pe scară largă și a permis companiei să reziste vânzărilor tehnologice.

Buffett le-a recomandat de mult investitorilor să-și pună banii în fonduri indexate, care dețin fiecare acțiune într-un indice, făcându-le automat diversificate. S&P 500, de exemplu, include companii de renume precum Apple, Coca-Cola și Google.

În 2017, Buffett a declarat pentru CNBC că, pentru persoanele care doresc să-și facă economiile pentru pensii, cel mai logic este să folosească fondurile indexate diversificate.

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (02/02/2023)

Reluare tranzactionare - ora 10:00 - conform Codului BVB - operator de piata reglementata (Titlu II - art. 115 si Titlu III - art. 6) - Decizie ASF nr. 84/02.02.2023 - aprobare document oferta publica de cumparare actiuni FP

OMV PETROM S.A. (SNP) (02/02/2023)

Rezultate financiare preliminare la 31 decembrie 2022

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (01/02/2023)

Raport auditor S2 2022 art. 108 Legea 24/2017 (R)