Update articol:

Avertisment al SUA pentru firmele care participă la Nord Stream 2

Cinci firme occidentale au investit în Nord Stream 2: Wintershall şi Uniper din Germania, OMV Austria, Anglo-Dutch Shell şi ENGIE
SUA au avertizat, din nou, firmele occidentale, care participă la proiectul conductei de gaze Nord Stream 2, că ar putea fi supuse sancţiunilor, potrivit Reuters. Oficialii americani consideră că Rusia foloseşte acest proiect pentru a împărţi Europa.

Gazoductul Nord Stream 2 va permite Germaniei să primească gaze naturale, direct din Rusia.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de stat al SUA a declarat pentru Reuters: “Am spus clar că firmele care lucrează la proiectul de conducte pentru exportul energiei din Rusia se implică într-o activitate cu risc de sancţiuni. Noi credem că (n.r. Nord Stream 2) ar submina securitatea energetică şi stabilitatea Europei, furnizând Rusiei un alt instrument pentru constrângerea politică a ţărilor europene, în special a Ucrainei. Rusia înţelege că acest proiect împarte Europa şi foloseşte asta în avantajul său “.

Preşedintele Donald Trump a acuzat, ieri, Germania că este captivă Rusiei, din cauza dependenţei sale energetice şi sprijinului său pentru a dubla capacitatea conductei Nord Stream pe sub Marea Baltică, ocolind rutele tradiţionale prin Ucraina. (https://financialintelligence.ro/gazoductul-nord-stream-2-il-inflameaza-pe-trump-impotriva-germaniei/)

Avertismentul SUA vizează cinci firme occidentale care au investit în Nord Stream 2: Wintershall şi Uniper (Germania) OMV (Austria), Shell (Regatul Unit şi Olanda) şi Engie (Franţa).

BVBStiri BVB

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (04/03/2021)

Obtinerea certificatului de inregistrare mentiuni

PATRIA BANK S.A. (PBK) (04/03/2021)

Actualizare Prezentare investitori

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (04/03/2021)

Notificare inchidere etapa 2 majorare capital social, intermediar Tradeville

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (SIF2) (04/03/2021)

Aprobare oferta publica de cumparare actiuni emise de Evergent Investments SA