Update articol:

Avertisment OMS: Toate ţările să se pregătească pentru răspândirea coronavisului din China

Organizația Mondială a Sănătății recomandă tuturor statelor lumii să se pregătească pentru o creștere a numărului de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus. De asemenea, instituția susține că trebuie luate măsuri de prevenție cât mai rapid.

OMS spune: “Ne putem aștepta ca noi cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus, exportat din China, să apară în orice țară. Prin urmare, toate țările trebuie să fie gata să ia măsuri pentru a ţine sub control focarul, inclusiv prin supraveghere activă, depistare timpurie, izolare și gestionarea cazurilor, urmărirea contactelor și prevenirea răspândirii infecţiilor. Țările sunt invitate să furnizeze informații OMS în conformitate cu reglementările internaționale de sănătate (IHR).

Sfaturi tehnice sunt disponibile la adresa: https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019.

Organizația mai face apel la comunitatea internațională să dea dovadă de solidaritate și să coopereze cu celelalte țări „pentru identificarea sursei acestui nou virus și pentru dezvoltarea tratamentului necesar”.

Coronavirus: 41 de morţi şi 1.300 de persoane contaminate în China (video)

 

Acum câteva zile, OMS a anunța că virusul din China nu este o urgență de nivel global. Didier Houssin, președintele Comitetului de Urgență al OMS, a declarat că s-au înregistrat foarte puține cazuri în afara Chinei și nu există dovezi că virusul s-a transmis de la o persoană la alta în afara acestei țări.

BVBStiri BVB

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (22/01/2021)

Notificare prag detineri/vot >5%

DEUTSCHE BANK TURBO LONG 0.10/7/7.5 (EBDBKTL29) (22/01/2021)

Notificare Erste Group Bank AG - Certificatul EBDBKTL29 este sold-out

UAMT S.A. (UAM) (22/01/2021)

Hotarari AGA E 22.01.2021