Update articol:

Aviaţia şi blindatele israeliene lovesc din nou Gaza după mai puţin de 24 de ore

Avioane şi tancuri israeliene au lovit joi mai multe ţinte din Fâşia Gaza; nu s-au semnalat victime, transmite dpa.

Atacul – al doilea în ultimele 24 de ore – a constituit o ripostă la lansarea unor baloane incendiare din Gaza şi la focurile de armă trase din teritoriul palestinian spre un post militar de observaţie, a comunicat armata israeliană, potrivit Agerpres.

Forţele armate ale Israelului au precizat că loviturile au ţintit posturi de observaţie ale mişcării Hamas, care guvernează enclava palestiniană de pe coasta Mării Mediterane.

Surse palestiniene din domeniul securităţii firmă că au avut loc opt lovituri aeriene israeliene asupra părţii de est a oraşului Rafah din sudul Fâşiei Gaza.

Israelul atacase obiective din Gaza şi joi dimineaţa, la primele ore. Miercuri, armata israeliană informase că va desfăşura efective suplimentare la frontierele cu Cisiordania şi Gaza, pe baza unor evaluări proprii.

În ultima vreme, relaţiile dintre Israel şi mişcarea islamistă Hamas fuseseră relativ paşnice, observă dpa. În decembrie anul trecut, presa israeliană a afirmat că guvernul israelian are în vedere un armistiţiu neoficial pe termen lung cu Hamas, în schimbul căruia mişcarea va încerca să atenueze protestele de la frontieră şi să împiedice facţiunile palestiniene militante din Gaza să lanseze rachete spre Israel.

Liderii palestinieni au respins planul de pace pentru Orientul Mijlociu propus marţi de preşedintele Statelor Unite, Donald Trump. Sute de manifestanţi au ieşit pe străzi, în Gaza, pentru a-şi exprima solidaritatea cu poziţiile respective. 

 

Ambasada Statului Palestina: Acest aşa zis plan de pace al Preşedintelui Trump nu este altceva decât un artificiu electoral pentru sine şi pentru Netanyhu

BVBStiri BVB

ERSTE GROUP TURBO SHORT 0.10/29.50/29 (EBEBSTS49) (05/03/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 08 si 09 Martie 2021

RETRASIB SA (RTRA) (05/03/2021)

Modificare calendar financiar 2021

MedLife S.A. (M) (05/03/2021)

Finalizarea achizitiei Centrului Medical Veridia

BRK Aur Turbo Long 1690 (BKAURTL12) (05/03/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 05 si 08 Martie 2021