Update articol:

Banca pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre investeşte 35 de milioane de euro în obligaţiuni de 400 de milioane de euro emise de Globalworth

Sursa Facebook

Banca pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB), instituţie financiară internaţională înfiinţată de 11 ţări din zona Mării Negre, printre care şi România, investeşte 35 de milioane de euro în obligaţiuni în valoare de 400 de milioane de euro emise de Globalworth, lider pe segmentul office al pieţei imobiliare româneşti.

Potrivit unui comunicat, veniturile obţinute din subscripţia băncii vor fi folosite pentru dezvoltarea şi construcţia de spaţii de birouri în Bucureşti, în conformitate cu standardele de sustenabilitate privind mediul.

“Investind în această emisiune, BSTDB acordă un vot de încredere pieţei de capital din România şi sprijină infrastructura de calitate a ţării. Finanţarea noastră va aduce multiple beneficii pentru economia românească, inclusiv venituri suplimentare din impozite, crearea directă şi indirectă de locuri de muncă şi îmbunătăţirea competitivităţii sectorului”, a declarat Dmitry Pankin, preşedintele BSTDB.

La rândul său, Dimitris Raptis, Co-CEO şi Chief Investment Officer al Globalworth, a menţionat că oferta a fost suprasubscrisă de mai mult de două ori.

“Oferta a fost suprasubscrisă de mai mult de două ori, ceea ce reprezintă o confirmare în plus a performanţei noastre şi, de asemenea, un succes din perspectiva managementului pasivelor, deoarece ne permite să ne îmbunătăţim în continuare profilul de scadenţă al datoriei, prin extinderea acestuia în viitor”, a spus Dimitris Raptis.

Globalworth este o companie imobiliară activă în Europa Centrală şi de Est, listată la Bursa de Valori de la Londra. În Romania, Globalworth este prezentă în Bucureşti, Timişoara, Constanţa şi Piteşti.

Banca pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) este o instituţie financiară internaţională înfiinţată de 11 state din zona Mării Negre: Albania, Armenia, Azerbaijan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, România, Rusia, Turcia şi Ucraina. Sediul central este în Salonic, Grecia. Banca sprijină dezvoltarea economică şi cooperarea regională prin acordarea de împrumuturi, linii de credit, capitaluri şi garanţii pentru proiecte şi prin finanţări comerciale în sectoarele publice şi private din ţările membre. Capitalul autorizat al Băncii este de 3,45 miliarde de euro. 

BVBStiri BVB

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (11/06/2021)

Investitie in actiunile Arctic Stream

MECANICA FINA SA (MECE) (11/06/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (11/06/2021)

Tranzactii de tipul celor enumerate la art. 19 din Reg. (UE) 596/2014