Update articol:

Banca Rusiei crește rata dobânzii cheie cu 10,5 puncte procentuale, până la 20% – maxim istoric

banca centrala a rusiei

* Condițiile externe pentru economia rusă s-au schimbat drastic, a menționat autoritatea de reglementare

 

Consiliul de administrație al Băncii Rusiei a decis să majoreze rata cheie a dobânzii cu 10,5 puncte procentuale, la 20% pe an, începând cu 28 februarie. Acest lucru va sprijini stabilitatea financiară și a prețurilor și va proteja economiile cetățenilor de depreciere, a spus autoritatea de reglementare în o declarație luni, potrivit TASS.

Acesta este un maxim istoric al ratei cheie. Recordul anterior de 17% a fost atins în decembrie 2014.

„Consiliul de administrație al Băncii Rusiei a decis să majoreze rata cheie la 20% pe an începând cu 28 februarie 2022. Condițiile externe pentru economia rusă s-au schimbat drastic. Creșterea ratei cheie va asigura o creștere a ratelor depozitelor la nivelurile necesare, pentru a compensa riscurile crescute de depreciere și inflație. Acest lucru este necesar pentru a susține stabilitatea financiară și a prețurilor și pentru a proteja economiile cetățenilor de depreciere”, se arată în comunicat.

Alte decizii privind ratele cheie vor fi luate ținând cont de riscurile prezentate de condițiile externe și interne și de reacția piețelor financiare, precum și de mișcările reale și așteptate ale inflației în raport cu ținta și evoluțiile economice în perioada de prognoză, a spus Banca Rusiei.

O declarație a guvernatorului Băncii Rusiei ca urmare a reuniunii Consiliului de administrație este de așteptat să fie transmisă pe 28 februarie 2022, la ora 16:00, ora Moscovei.

BVB | Știri BVB

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (30/09/2022)

Raport consolidat pentru semestrul I 2022

PATRIA BANK S.A. (PBK) (30/09/2022)

Modificari in conducerea societatii

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (30/09/2022)

Autorizarea unui membru al Consiliului de Administratie

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (30/09/2022)

Alegere Presedinte CA si Comitete consultative