Update articol:

Banca Transilvania lansează Practic BT Verde, cel mai ieftin credit de nevoi personale din oferta băncii     

Banca Transilvania lansează Practic BT Verde, cel mai ieftin credit de nevoi personale din oferta băncii

Banca Transilvania continuă lansarea de produse şi soluţii pentru încurajarea unui stil de viaţă sănătos şi sustenabil prin lansarea Practic BT Verde, credit de nevoi personale, în lei. Până la finalul anului, dobânda este fixă, cu până la trei puncte procentuale mai mică faţă de oferta standard BT la creditul de nevoi personale: 7,5%/ an pentru creditul cu asigurare şi 8%/ an pentru creditul fără asigurare de viaţă şi şomaj, potrivit unui comunicat de presă.

Practic BT Verde este destinat achiziţionării de aparatură, electrocasnice, soluţii de mobilitate urbană, echipamente sau materiale prietenoase cu mediul. De asemenea, poate fi folosit ca avans la credite pentru cumpărarea de maşini full electrice noi. Campania se adresează clienţilor persoane fizice care prezintă o factură proforma, factură fiscală sau ofertă comercială pentru produse eco-friendly. Creditul poate fi solicitat online sau în rețeaua BT.

Beneficii pentru clienţi prin Practic BT Verde:   

 • Poate fi împrumutată o sumă între 5.000 şi 100.000 de lei.
 • Este acceptată o gamă generoasă de venituri: salarii, pensii, diurne, chirii, dividende, activităţi independente, drepturi de proprietate intelectuală etc.;
 • Perioada de creditare este de până la 5 ani, cu/fără asigurare de viaţă şi şomaj.

Exemplu orientativ pentru un credit Practic BT Verde în valoare de 43.000 de lei:

 • Pentru un credit Practic BT Verde cu asigurare de viaţă şi şomaj, de 43.000 lei, cu dobânda fixă pe toată perioada de creditare (7,5%), pe 5 ani, în 60 de rate egale:
  • rata lunară: 861,63 de lei;
  • DAE (Dobânda Anuală Efectivă): 9,16%;
  • costul total al creditului: 9.989,51 de lei;
  • valoarea totală de plătit este de 52.989,51 de lei;
  • costul asigurării, inclus în costul total al creditului, este de 1.204 lei.
 • Pentru un credit Pracic BT Verde fără asigurare de viaţă şi şomaj, în valoare de 43.000 de lei, cu dobândă fixă pe toată perioada de creditare (8%), pe 5 ani, în 60 de rate egale:
  • rata lunară: 871,88 de lei;
  • DAE (Dobânda Anuala Efectivă): 8,39%;
  • costul total al creditului: 9.400,7 de lei;
  • valoarea totală de plătit: 52.400,7 de lei.

Soluţiile verzi de la Banca Transilvania  

Un alt pas făcut în acest an de Banca Transilvania privind soluţiile verzi a fost lansarea, în iulie, a primului card eco-friendly din România, cardul de debit BT Visa Classic. Transformarea acestui portofoliu în unul prietenos cu mediul înseamnă reducerea amprentei de carbon cu aproape 40%. Banca şi-a propus ca până în 2022 toate cardurile nou emise să fie eco-friendly.

Clienţii BT pot accesa, de asemenea, Creditul Imobiliar-Ipotecar Verde, pentru achiziţionarea de imobile cu eficienţă energetică. Pentru împrumuturile luate până la finalul anului, noul produs vine cu o dobândă variabilă începând cu 3,68% pentru creditele noi şi refinanţări.

Banca Transilvania oferă inclusiv o serie alternative de green payments, prin care contribuie atât la incluziunea financiară, cât şi la scăderea amprentei de carbon. Cele mai multe sunt în aplicaţiile BT Pay, NeoBT şi BT Visual Help, şi anume: accesul la cardurile digitale înainte de a fi primite fizic, solicitarea unui card de cumpărături STAR full online (prin BT Pay) şi disponibil direct în format digital; deschidere de cont curent online şi emitere de card online (NeoBT), cu semnatură digitală; obţinerea extraselor de cont în format electronic; primirea prin SMS a PIN-urilor/codurilor de activare a cardurilor etc.

O altă componentă green prin care Banca Transilvania doreşte să încurajeze un stil de viaţă sănătos este funcţionalitatea Premii în mişcare din BT Pay. Prin conectarea aplicaţiei la conturile Google Fit, Apple Health şi Fitbit, utilizatorii au acces la premii şi beneficii în funcţie de activitatea lor fizică şi de numărul de paşi făcuţi.

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (27/01/2023)

Solicitare completare ordine de zi AGA 15(16).02.2023

ROMCARBON SA (ROCE) (27/01/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) pentru S2, 2022