Update articol:

Bank of America, JPMorgan şi alte bănci lucrează la un portofel digital pentru a rivaliza cu Apple Pay

Mai multe bănci lucrează la un portofel digital care se conectează cu carduri de debit şi de credit, în încercarea de a concura cu Apple Pay şi PayPal, potrivit publicaţiei The Wall Street Journal, citată de CNBC.

Portofelul digital va fi operat de Early Warning Services, o companie mixtă formată din mai multe bănci. Principalele bănci implicate includ Wells Fargo, JPMorgan Chase şi Bank of America, potrivit articolului.

Noul portofel ar urma să fie lansat iniţial cu Visa şi Mastercard, care participă deja la proiect.

Early Warning Services a confirmat pentru CNBC că intenţionează să lanseze un produs de portofel în acest an.

Iniţiativa ar putea fi văzută ca un efort de a încetini implicarea Apple în sectorul bancar destinat consumatorilor, deoarece gigantul tehnologic oferă deja un card de credit de marcă şi explorează alte produse pentru baza lor de clienţi fideli.

Acțiunile PayPal, care are ca activitate principală plățile digitale, au crescut luni cu 0,5%, după ce inițial au scăzut cu peste 2%.

Analistul Bernstein, Harshita Rawat, a declarat luni, într-o notă către clienţi, că marile bănci ”probabil au invidiat întotdeauna PayPal”, dar că ar fi nevoie de timp pentru ca noul portofel să constituie un risc serios pentru operatorii tradiţionali.